AFP
Volledig scherm
© AFP
Italië ITA
1
EINDE
1
Engeland ENG
 • 67' Goal Leonardo Bonucci
(3-2)
 • Luke Shaw Goal 2'

Donnarumma bezorgt Engeland nieuw penaltytrauma en helpt Italië aan Europese titel

PodcastOok na 55 jaar kwam het voetbal niet thuis, zondagavond op een kolkend Wembley. In een meeslepende finale won Italië na strafschoppen, de Engelsen onderdompelend in een staat van diepe rouw en ontzetting.   

8 reacties

 • Bert Jager

  1 jaar geleden
  R Koot : Engeland beter? Naar welke wedstrijd heb jij gekeken? Sportief Engels publiek?Zeker niet gekeken bij het Italiaanse Volkslied? Terecht het aanvallende voetbal gewonnen.
 • Maria Yvonne Franssen

  1 jaar geleden
  De Engelsen hadden de controle in de 1e helft. De italianen waren gespannen. Maar in de 2e helft hebben de Italianen het spel gecontroleerd tot het eind. Waarschijnlijk speelde het indrukwekkende publiek ook een rol bij de aanvangsstress bij de Italianen, nu er maar 1.000 Italiaanse supporters waren. Niettemin moet worden gezegd, dat het publiek zich -tijdens- de wedstrijd sportief gedroeg t.a.v. de Italianen: die werden NIET bij elk balcontact van het veld af gefloten. Italie terecht kampioen!
 • Meijer

  1 jaar geleden
  Ik mis in alle commentaren de overtreding van Chiellini op Saka in de 96e minuut. Volgens mij zou Saka op rechts vrije doortocht hebben gehad richting Italiaans doel. Had dus rood moeten zijn i.p.v. geel. Of zie ik het nou verkeerd?
 • Bert Spierings

  1 jaar geleden
  Nu hebben ze weer mogen knielen. Deze keer voor Italië.
 • Donald Pijpstra

  1 jaar geleden
  Ook vanwege de bijzonder onsportieve Engelse supporters blij met de overwinning van Italie.
 1. EK-finalekoorts in Nederland: Melvin en Donatella klaar voor Engeland-Italë: ‘Keep calm and carry on’
  PREMIUM
  EK Voetbal

  EK-fina­lekoorts in Nederland: Melvin en Donatella klaar voor Engeland-Italë: ‘Keep calm and carry on’

  De een komt uit Engeland, de ander uit Italië: Melvin Chambers uit Den Ham en Donatella Simonetti uit Enschede. Beiden zitten zondagavond voor de tv. Voor Chambers is het de tweede keer dat hij zijn land in de finale ziet. De vorige keer, in 1966, ontkwam hij ternauwernood aan een rondvliegend mes. „Mijn motto is niet voor niets: ‘Keep calm and carry on’.”