AFP
Volledig scherm
© AFP
(WNS)
1
EINDE
1
 • Leonardo Bonucci 67'
(3-2)
 • Luke Shaw 2'

Donnarumma bezorgt Engeland nieuw penaltytrauma en helpt Italië aan Europese titel

PodcastOok na 55 jaar kwam het voetbal niet thuis, zondagavond op een kolkend Wembley. In een meeslepende finale won Italië na strafschoppen, de Engelsen onderdompelend in een staat van diepe rouw en ontzetting.   

8 reacties

 • Bert Jager

  2 maanden geleden
  R Koot : Engeland beter? Naar welke wedstrijd heb jij gekeken? Sportief Engels publiek?Zeker niet gekeken bij het Italiaanse Volkslied? Terecht het aanvallende voetbal gewonnen.
 • Maria Yvonne Franssen

  2 maanden geleden
  De Engelsen hadden de controle in de 1e helft. De italianen waren gespannen. Maar in de 2e helft hebben de Italianen het spel gecontroleerd tot het eind. Waarschijnlijk speelde het indrukwekkende publiek ook een rol bij de aanvangsstress bij de Italianen, nu er maar 1.000 Italiaanse supporters waren. Niettemin moet worden gezegd, dat het publiek zich -tijdens- de wedstrijd sportief gedroeg t.a.v. de Italianen: die werden NIET bij elk balcontact van het veld af gefloten. Italie terecht kampioen!
 • Meijer

  2 maanden geleden
  Ik mis in alle commentaren de overtreding van Chiellini op Saka in de 96e minuut. Volgens mij zou Saka op rechts vrije doortocht hebben gehad richting Italiaans doel. Had dus rood moeten zijn i.p.v. geel. Of zie ik het nou verkeerd?
 • Bert Spierings

  2 maanden geleden
  Nu hebben ze weer mogen knielen. Deze keer voor Italië.
 • Don Pyps

  2 maanden geleden
  Ook vanwege de bijzonder onsportieve Engelse supporters blij met de overwinning van Italie.
 1. EK Podcast | ‘Mancini heeft van Italië een vriendenploeg gemaakt’

  EK Podcast | ‘Mancini heeft van Italië een vrienden­ploeg gemaakt’

  Vanavond is het dan zover: de finale van het EK. Op Wembley treffen Italië en Engeland elkaar voor de Europese titel. Een stadion gevuld met vooral Engelsen en 1000 Italianen. In de op een na laatste EK Podcast nemen verslaggever Sjoerd Mossou en presentator Etienne Verhoeff de kracht van Italië door. De vriendenploeg die ongeslagen is sinds Mancini ermee aan de slag ging. Voor Nederland is het vanavond ook een historische avond. Bjorn Kuipers is de eerste Nederlandse scheidsrechter die een finale van een eindtoernooi mag leiden.