AFP
Volledig scherm
© AFP
Italië ITA
1
EINDE
1
Engeland ENG
 • 67' Goal Leonardo Bonucci
(3-2)
 • Luke Shaw Goal 2'

Donnarumma bezorgt Engeland nieuw penaltytrauma en helpt Italië aan Europese titel

PodcastOok na 55 jaar kwam het voetbal niet thuis, zondagavond op een kolkend Wembley. In een meeslepende finale won Italië na strafschoppen, de Engelsen onderdompelend in een staat van diepe rouw en ontzetting.   

8 reacties

 • Bert Jager

  2 jaar geleden
  R Koot : Engeland beter? Naar welke wedstrijd heb jij gekeken? Sportief Engels publiek?Zeker niet gekeken bij het Italiaanse Volkslied? Terecht het aanvallende voetbal gewonnen.
 • Maria Yvonne Franssen

  2 jaar geleden
  De Engelsen hadden de controle in de 1e helft. De italianen waren gespannen. Maar in de 2e helft hebben de Italianen het spel gecontroleerd tot het eind. Waarschijnlijk speelde het indrukwekkende publiek ook een rol bij de aanvangsstress bij de Italianen, nu er maar 1.000 Italiaanse supporters waren. Niettemin moet worden gezegd, dat het publiek zich -tijdens- de wedstrijd sportief gedroeg t.a.v. de Italianen: die werden NIET bij elk balcontact van het veld af gefloten. Italie terecht kampioen!
 • Meijer

  2 jaar geleden
  Ik mis in alle commentaren de overtreding van Chiellini op Saka in de 96e minuut. Volgens mij zou Saka op rechts vrije doortocht hebben gehad richting Italiaans doel. Had dus rood moeten zijn i.p.v. geel. Of zie ik het nou verkeerd?
 • Bert Spierings

  2 jaar geleden
  Nu hebben ze weer mogen knielen. Deze keer voor Italië.
 • Don Pee

  2 jaar geleden
  Ook vanwege de bijzonder onsportieve Engelse supporters blij met de overwinning van Italie.
 1. EK-finalist Southgate kreeg brief van Queen Elizabeth: ‘De sfeer is buitengewoon’

  EK-finalist Southgate kreeg brief van Queen Elizabeth: ‘De sfeer is buitenge­woon’

  Engeland moet zondag volgens de statistieken een klein wonder verrichten op Wembley om Italië in de EK-finale te verslaan. Ga maar na: Engeland heeft bij een groot titeltoernooi nog nooit gewonnen van de ‘Azzurri’, die juist nu al 33 wedstrijden op rij ongeslagen zijn. Toch hoeft de wereldkampioen van 1966 volgens bondscoach Gareth Southgate niet boven zichzelf uit te stijgen om voor de eerste keer de Europese titel te veroveren.