Raheem Sterling.
Volledig scherm
Raheem Sterling. © AFP

‘Engeland nipt favoriet in EK-finale tegen Italië’

PollEngeland lijkt nipt favoriet voor de EK-eindzege. Op basis van berekeningen van databureau Gracenote, dat de finale tegen Italië diverse malen simuleerde, kwam Engeland het vaakst als winnaar uit de strijd.

6 reacties

 • Edwin Dik

  2 maanden geleden
  Ik gun het ze beide niet. Italie om z.n theatrale gedrag bij sommige overtredingen, en Engeland al helemaal niet om de uitspraak van Southgate. Maat ja er moeter 1 winnen en dan Italie maar. Helaas is het een flutwedstrijd en zie dat je gewoon tijd hebt om dit schrijven.
 • Pim Booij

  2 maanden geleden
  Volgens de website van de FIFA staat Engeland hoger op de wereldranglijst dan Italië. (4 tegen 7). De laatste keer dat Italië hoger op de lijst stond was in maart 2018 (14 en 16).
 • A.J. van der Linden

  2 maanden geleden
  Sorry Nathan maar in 2006 was er een WK en geen EK. Italië werd wereldkampioen ten koste van Frankrijk. 2 jaar later was er een EK en toen won Nederland zowel van Italië als Frankrijk onder Marco van Basten!
 • JOHN MULDER

  2 maanden geleden
  Met dank aan 2 blunders van dezelfde scheidsrechter heeft Engeland de finale bereikt. Makelie wordt straks “ sir” Makelie.
 • Nathan van Dongen

  2 maanden geleden
  Tijdens het EK van 2006 won Italië in de halve finale van Duitsland in Duitsland. Dus ze kunnen winnen op het grondgebied van een sterke tegenstander.
 1. EK-finalekoorts in Nederland: Melvin en Donatella klaar voor Engeland-Italë: ‘Keep calm and carry on’
  PREMIUM
  EK Voetbal

  EK-fina­lekoorts in Nederland: Melvin en Donatella klaar voor Engeland-Italë: ‘Keep calm and carry on’

  De een komt uit Engeland, de ander uit Italië: Melvin Chambers uit Den Ham en Donatella Simonetti uit Enschede. Beiden zitten zondagavond voor de tv. Voor Chambers is het de tweede keer dat hij zijn land in de finale ziet. De vorige keer, in 1966, ontkwam hij ternauwernood aan een rondvliegend mes. „Mijn motto is niet voor niets: ‘Keep calm and carry on’.”
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.