Danny Makkelie wacht op de bevestiging van Pol van Boekel.
Volledig scherm
Danny Makkelie wacht op de bevestiging van Pol van Boekel. © EPA

Makkelie krijgt er wereldwijd flink van langs: ‘Denemarken is bedrogen’

In Engeland keek (bijna) niemand hem er op aan, maar vrijwel overal daarbuiten werd schande gesproken over de beslissing van Danny Makkelie om de Three Lions in de verlenging van de halve finale tegen Denemarken een strafschop te geven. Daardoor boekte Engeland een plek in de finale van zondag tegen Italië. ‘Shame on Team Makkelie!’

135 reacties

 • Angelo Hulshout

  2 maanden geleden
  Eigenlijk is het heel simpel, dames en heren: Makkelie is de scheidsrechter en die beslist in een fractie van een seconde. Dat de VAR daar geen aanleiding ziet om te corrigeren kun je Makkelie niet verwijten. Verder: als de man echt zo’n waardeloze scheidsrechter is als hier wordt beweert vrees ik dat we de hele UEFA moeten vervangen - die hebben hem tenslotte gekozen. Zullen wel minder verstand van voetbal hebben dan de mensen die hier reageren…
 • Maria Yvonne Franssen

  2 maanden geleden
  Ik vraag mij nog steeds af, of de penalty niet het gevolg was van obstructie in plaats van duwen? In beeld was m.i. duidelijk te zien, dat de aanvaller naar 3 zijden even werd geblokkeerd, zodat hij niet kon intrappen. Laten we eerlijk zijn: de Denen kunnen schitterend verdedigen, maar ze verlammen het spel. Ik ben blij met de finale Engeland-Italie, dat wordt een kraker! En omdat Italie kan verdedigen EN aanvallen (i.t.t. Denemarken) gok ik nu op 3-2 voor Italie.
 • gert meijboom

  2 maanden geleden
  Stomme actie van die verdediger natuurlijk, Sterling had vanuit die hoek geen schijn van kans. Voor de rest schiet niemand wat op met die frustraties. Gewoon lekker finale kijken. Voorzichtig Engeland tegen intensiteit van Italie; of het wordt het memorabele pot voetbal, of eindeloos heen en weer geschuif.
 • Piet de Neef

  2 maanden geleden
  Ik vraag mij af wat de uitslag van de enquete zou zijn geweest als het om een wedstrijd van Oranje tegen de Denen was gegaan en niet Sterling "onderuit was gehaald" maar Memphis. Overigens, bij de WK in Z. Afrika werd een zuiver doelpunt van de Engelsen (tegen Duitsland) weggewuifd. Zie de strafschop tegen Denemarken maar als compensatie daarvoor. You win one, you loose one
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Johannes Walraven: It was certainly not a penalty, as before the contact was made, the ball was already too far ahead that even without a contact the ball could not have been shot on the goal anymore by the attacker anyway, so the contact made no difference whatsoever and even besides that, the contact was too light for a penalty anyway. And indeed: the VAR should have intervened by letting the refereee see the replay of the action for himself to decide. So all in all no penalty whatsoever!!!!
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.