Het bewuste shirt van Oekraïne.
Volledig scherm
Het bewuste shirt van Oekraïne. © AFP

Ophef om shirts van EK-tegenstanders Oranje: ‘Een politieke provocatie’

In de aanloop naar het EK voetbal is ophef ontstaan over de shirts van twee tegenstanders van het Nederlands elftal, Oekraïne en Noord-Macedonië. Oekraïne heeft een shirt laten maken met daarop een landkaart, inclusief het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim en de door pro-Russen gecontroleerde separatistische regio’s Donetsk en Lugansk. 

27 reacties

 • S. van Beijnum

  3 maanden geleden
  De Krim is reeds 7 jaar onder gezag van Putin en niemand heeft er ooit en vinger naar uitgestoken, zelfs Oekraïne niet, dus die moeten niet zeuren. Google maps heeft de Russische annexatie trouwens wel erkend. Zelfde dat Maduro nog steeds president is van Venezuela, die is ook dikke maatjes met Putin en zo zijn er wel meer, het westen doet trouwens precies hetzelfde: propaganda. Dat shirt van Macedonië vind ik wel supervet, met die lynx erop. Jammer dat de supporters daar weer zo tegen zijn.
 • Guido Waard

  3 maanden geleden
  Hoop dat ze snel klaar zijn. Weg met al dat achterlijke gedoe en die verschrikkelijke reclame…van links…naar rechts…. Lijkt de coalitie formatie wel.
 • Philippe Bessemans

  3 maanden geleden
  Gezever voor niets! Boeit me allerminst.
 • Erik Hoogeweij

  3 maanden geleden
  Wie maakt hier nu een probleem van? het Nederlands elftal, KNVB of de UEFA? Dat die laatste de regels strikt toepast kan ik begrijpen, maar laat de rest zich niet mee gaan bemoeien. Concentreer je maar op het voetbal, hebben ze al de handen vol aan.
 • I. Ribbens

  3 maanden geleden
  Wat een gezeik💤💤
 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.