Voetbalsupporters volgen op een scherm het EK voetbal tussen Nederland en Oekraïne in een café in België.
Volledig scherm
Voetbalsupporters volgen op een scherm het EK voetbal tussen Nederland en Oekraïne in een café in België. © ANP

Oranje trapt af met bijna 5,5 miljoen kijkers

Bijna 5,5 miljoen mensen zagen gisteravond hoe het Nederlands mannenelftal voor het eerst in zeven jaar weer speelde op een eindtoernooi. De spectaculaire zege op Oekraïne (3-2) bij het EK voetbal, die op NPO 1 werd uitgezonden, was daarmee veruit het best bekeken programma van de dag.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
  1. EK Podcast | ‘Mancini heeft van Italië een vriendenploeg gemaakt’

    EK Podcast | ‘Mancini heeft van Italië een vrienden­ploeg gemaakt’

    Vanavond is het dan zover: de finale van het EK. Op Wembley treffen Italië en Engeland elkaar voor de Europese titel. Een stadion gevuld met vooral Engelsen en 1000 Italianen. In de op een na laatste EK Podcast nemen verslaggever Sjoerd Mossou en presentator Etienne Verhoeff de kracht van Italië door. De vriendenploeg die ongeslagen is sinds Mancini ermee aan de slag ging. Voor Nederland is het vanavond ook een historische avond. Bjorn Kuipers is de eerste Nederlandse scheidsrechter die een finale van een eindtoernooi mag leiden.