Cristiano Ronaldo kust de Henri Delaunay-trofee na het winnen van de EK-finale in 2016.
Volledig scherm
Cristiano Ronaldo kust de Henri Delaunay-trofee na het winnen van de EK-finale in 2016. © AP

Poll: Wanneer moet het EK worden gespeeld?

Vanwege de coronacrisis is het nog onduidelijk wanneer er weer kan worden gevoetbald. Het is maar zeer de vraag of het EK zoals gepland in juni kan beginnen. Of wordt de soep toch niet zo heet gegeten?

  1. EK-podcast | ‘Situatie rond Eriksen gaat dit toernooi nog veel emoties oproepen’

    EK-pod­cast | ‘Situatie rond Eriksen gaat dit toernooi nog veel emoties oproepen’

    Denemarken-Finland kende in de 42ste minuut een aangrijpende wending. Ineens viel Christian Eriksen neer op het veld. Het leidde tot verslagenheid in Kopenhagen. Een minutenlange stilte in het stadion op zoek naar goed nieuws. En toen dat er kwam, werd het duel ook uitgespeeld. Over de gevoelens, de wending in het toernooi en de gevolgen praten Etienne Verhoeff en Maarten Wijffels. Maar de blik gaat ook naar het voetbal. Oranje opent vanavond op het EK tegen Oekraïne en Wijffels is optimistisch. ‘Ik verwacht dat Oranje dit duel gaat winnen.’
  2. Foto's: Muren in Kopenhagen hangen vol met steunbetuigingen voor Eriksen

    Foto's: Muren in Kopenhagen hangen vol met steunbetui­gin­gen voor Eriksen

    In Kopenhagen is een sinds gisteren een run ontstaan op muren en betonnen afzettingen, waarop Denen hun steun betuigen aan Christian Eriksen. In wijken als Ofelia Beach en in de nabijheid van het Rigshospitalet, het ziekenhuis waar de international wordt verpleegd, staat het vol leuzen, zijn rugnummer (10) en zijn naam. Eriksen zakte zaterdag tijdens het duel van Denemarken met Finland (0-1) in elkaar en moest worden gereanimeerd. Zijn toestand is stabiel.