Oranje voor het duel met Oostenrijk.
Staand, vlnr: Maarten Stekelenburg, Wout Weghorst, Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt , Stefan de Vrij, Marten de Roon en Daley Blind.
Gehurkt, vlnr: Frenkie de Jong, Patrick van Aanholt, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum.
Volledig scherm
PREMIUM
Oranje voor het duel met Oostenrijk. Staand, vlnr: Maarten Stekelenburg, Wout Weghorst, Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt , Stefan de Vrij, Marten de Roon en Daley Blind. Gehurkt, vlnr: Frenkie de Jong, Patrick van Aanholt, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. © Pro Shots / Marcel van Dorst

Rapportcijfers Oranje | Bleke Memphis steekt schril af bij spelmaker Frenkie

Het Nederlands elftal zit bij de beste zestien landen van Europa. De ploeg van bondscoach Frank de Boer versloeg donderdag Oostenrijk in de Johan Cruijff Arena (2-0) en plaatste zich daarmee voor de achtste finales van het EK. Traditioneel na elk duel van Oranje deelt verslaggever Mikos Gouka weer cijfers uit.

  1. EK-finalekoorts in Nederland: Melvin en Donatella klaar voor Engeland-Italë: ‘Keep calm and carry on’
    PREMIUM
    EK Voetbal

    EK-fina­lekoorts in Nederland: Melvin en Donatella klaar voor Engeland-Italë: ‘Keep calm and carry on’

    De een komt uit Engeland, de ander uit Italië: Melvin Chambers uit Den Ham en Donatella Simonetti uit Enschede. Beiden zitten zondagavond voor de tv. Voor Chambers is het de tweede keer dat hij zijn land in de finale ziet. De vorige keer, in 1966, ontkwam hij ternauwernood aan een rondvliegend mes. „Mijn motto is niet voor niets: ‘Keep calm and carry on’.”