De Allianz Arena in München, waar Hongarije woensdag op bezoek komt.
Volledig scherm
De Allianz Arena in München, waar Hongarije woensdag op bezoek komt. © Hollandse Hoogte / dpa Picture-Alliance

UEFA verbiedt regenboogstadion in München bij duel Hongarije en komt met ander voorstel

UpdateDe UEFA verbiedt het om bij de wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije de Allianz Arena te laten verlichten in de kleuren van de regenboog. Dat meldt Bild. Jens Grittner, persvoorlichter van de Duitse voetbalbond, laat weten dat de UEFA vasthoudt aan de standaardkleuren die gelden voor stadions tijdens dit EK.

28 reacties

 • J.F. Hage-Berghuis

  1 maand geleden
  Alweer die UEFA, Duizenden Qatar doden. Homo's mogen straks niet meer voetballen, want daar gaat het uiteindelijk heen. UEFA praat het alles goed. Met alle schandalen is de vraag wat men kreeg dit goed te keuren en dat een regenboogkleur wel taboe is. - Mooie zin: critici spreken over een aanslag op vrijheid van meningsuiting. Klopt, maar waarom horen we weinig over de recente censuurgolf op youtube, google, facebook en uitsluiting van ieder debat in de krant over corona of censuur.
 • JeanPaul Dijk

  1 maand geleden
  @Jaap Benne, U respecteert dus niet dat iemand anders of een ander land een ander standpunt heeft ten aanzien van homosexualiteit, in welke vorm of mate dan ook? Waar is hier de tolerantie? Persoonlijk vind ik overigens dat sport en politiek gescheiden moeten zijn en blijven. En daar gaat het hier om. Het afgeven van een politiek statement. Er zijn andere middelen en mogelijkheden om aandacht aan het probleem van intolerantie tav homosexualiteit te geven.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Tiny Kramer Wanneer we gaan erkennen dat de regenboog het door God gegeven teken van Genade voor zondaren is en niet het teken van de mens die zelf God wil zijn, zouden we deze discussie niet hoeven voeren. Dan zou het er sowieso niet alleen in de sport maar ook de wereld een stuk leuker uitzien.
 • Dorethe Disveld

  1 maand geleden
  Waarom komen topvoetballers dan nog steeds niet uit de kast dan.
 • Jan De Lange

  1 maand geleden
  Ik vind dit terecht! Wat kan mij het schelen, dat een land iets democratisch beslist, of je ergens reclame voor mag maken of niet. Waarom moeten wij altijd voorop lopen? Laat iedereen nu eens ieder ander in zijn of haar waarde laten. Het maakt mij totaal niet uit van wie je houdt, laat mij erbuiten aub.
 1. EK Podcast | ‘Mancini heeft van Italië een vriendenploeg gemaakt’

  EK Podcast | ‘Mancini heeft van Italië een vrienden­ploeg gemaakt’

  Vanavond is het dan zover: de finale van het EK. Op Wembley treffen Italië en Engeland elkaar voor de Europese titel. Een stadion gevuld met vooral Engelsen en 1000 Italianen. In de op een na laatste EK Podcast nemen verslaggever Sjoerd Mossou en presentator Etienne Verhoeff de kracht van Italië door. De vriendenploeg die ongeslagen is sinds Mancini ermee aan de slag ging. Voor Nederland is het vanavond ook een historische avond. Bjorn Kuipers is de eerste Nederlandse scheidsrechter die een finale van een eindtoernooi mag leiden.