De Allianz Arena in München, waar Hongarije woensdag op bezoek komt.
Volledig scherm
De Allianz Arena in München, waar Hongarije woensdag op bezoek komt. © Hollandse Hoogte / dpa Picture-Alliance

UEFA verbiedt regenboogstadion in München bij duel Hongarije en komt met ander voorstel

UpdateDe UEFA verbiedt het om bij de wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije de Allianz Arena te laten verlichten in de kleuren van de regenboog. Dat meldt Bild. Jens Grittner, persvoorlichter van de Duitse voetbalbond, laat weten dat de UEFA vasthoudt aan de standaardkleuren die gelden voor stadions tijdens dit EK.

28 reacties

 • J.F. Hage-Berghuis

  1 jaar geleden
  Alweer die UEFA, Duizenden Qatar doden. Homo's mogen straks niet meer voetballen, want daar gaat het uiteindelijk heen. UEFA praat het alles goed. Met alle schandalen is de vraag wat men kreeg dit goed te keuren en dat een regenboogkleur wel taboe is. - Mooie zin: critici spreken over een aanslag op vrijheid van meningsuiting. Klopt, maar waarom horen we weinig over de recente censuurgolf op youtube, google, facebook en uitsluiting van ieder debat in de krant over corona of censuur.
 • Paul van Dijk

  1 jaar geleden
  @Jaap Benne, U respecteert dus niet dat iemand anders of een ander land een ander standpunt heeft ten aanzien van homosexualiteit, in welke vorm of mate dan ook? Waar is hier de tolerantie? Persoonlijk vind ik overigens dat sport en politiek gescheiden moeten zijn en blijven. En daar gaat het hier om. Het afgeven van een politiek statement. Er zijn andere middelen en mogelijkheden om aandacht aan het probleem van intolerantie tav homosexualiteit te geven.
 • Tiny Kramer

  1 jaar geleden
  Tiny Kramer Wanneer we gaan erkennen dat de regenboog het door God gegeven teken van Genade voor zondaren is en niet het teken van de mens die zelf God wil zijn, zouden we deze discussie niet hoeven voeren. Dan zou het er sowieso niet alleen in de sport maar ook de wereld een stuk leuker uitzien.
 • Dorethe Disveld

  1 jaar geleden
  Waarom komen topvoetballers dan nog steeds niet uit de kast dan.
 • Jan De Lange

  1 jaar geleden
  Ik vind dit terecht! Wat kan mij het schelen, dat een land iets democratisch beslist, of je ergens reclame voor mag maken of niet. Waarom moeten wij altijd voorop lopen? Laat iedereen nu eens ieder ander in zijn of haar waarde laten. Het maakt mij totaal niet uit van wie je houdt, laat mij erbuiten aub.
 1. EK-finalekoorts in Nederland: Melvin en Donatella klaar voor Engeland-Italë: ‘Keep calm and carry on’
  PREMIUM
  EK Voetbal

  EK-fina­lekoorts in Nederland: Melvin en Donatella klaar voor Engeland-Italë: ‘Keep calm and carry on’

  De een komt uit Engeland, de ander uit Italië: Melvin Chambers uit Den Ham en Donatella Simonetti uit Enschede. Beiden zitten zondagavond voor de tv. Voor Chambers is het de tweede keer dat hij zijn land in de finale ziet. De vorige keer, in 1966, ontkwam hij ternauwernood aan een rondvliegend mes. „Mijn motto is niet voor niets: ‘Keep calm and carry on’.”