Rafael van der Vaart.
Volledig scherm
Rafael van der Vaart. © ANP

Van der Vaart wekt woede in Spanje: 'Die woorden onthouden we zeker als we tegen Oranje spelen’

Met een 0-0 gelijkspel tegen Zweden en een 1-1 tegen Polen maakte Spanje vooralsnog weinig indruk op het EK. Rafael van der Vaart, die zelf een Spaanse moeder heeft, noemde de Spanjaarden bij de NOS zelfs ,,verschrikkelijk.” De voormalig Oranje-international hoopte dat het Nederlands elftal Spanje zou treffen in de volgende ronde en daarmee raakte hij blijkbaar een gevoelige snaar.

26 reacties

 • Corné van Dongen

  1 jaar geleden
  De gefrustreerde reactie spreekt boekdelen natuurlijk. Dit Spanje is een team dat weinig creativiteit heeft. En van de Vaart geeft zijn journalistieke mening.
 • gert meijboom

  1 jaar geleden
  Het is toch niet zo dat Spanje de pannen van het dak speelt. Staat Rafael vrij om daar iets van te vinden. Laten ze eerst maar zorgen dat ze deze ronde overleven, complimenten geven kan altijd nog.
 • Thomas de Roos

  1 jaar geleden
  @Rob Graaf, het erge is dat die foto waarschijnlijk pas 2 jaar oud is. Rafael houdt van een frikadelletje of 4 per dag en geef hem eens ongelijk. Ik denk dat jij zelf ook wel weet dat ie weer eventjes aan de bak moet binnenkort, samen met Theo en Wesley.
 • Hans Jacobs

  1 jaar geleden
  Van der Vaart moet inderdaad opletten met wat hij zegt. Bovendien heeft Nederland door de tijd veel meer diepteloos breedtevoetbal gespeeld dan Spanje. En veel minder nauwkeurig dan zij ook nog. Dus, mochten Spanje en Nederland elkaar treffen, geef ik Nederland wel een goede kans, maar reken maar dat Spanje van eigen fouten leert. Bij Van der Vaart moet ik trouwens automatisch aan onderschatting van de tegenstander denken. Pas op.
 • Rob van de Graaf

  1 jaar geleden
  Snap niet waarom het AD een foto van een slanke Rafael vd Vaart van jaren geleden plaatst en geen huidige!