Volledig scherm
Dick Advocaat tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Young Boys. © ANP

Advocaat: Niet blind naar voren stormen tegen Young Boys

Feyenoord-trainer Dick Advocaat wil dat zijn ploeg morgen gedoseerd gaat aanvallen in de Europa Leaguewedstrijd tegen het Zwitserse Young Boys. ,,We moeten niet blind naar voren gaan stormen, compact spelen en genoeg mensen achter de bal houden. We mogen deze tegenstander niet onderschatten”, aldus Advocaat tijdens de persconferentie in Rotterdam een dag voor de wedstrijd.


Advocaat en zijn staf zijn vooral bezig om te zorgen dat de spelers een “goede beleving” hebben. Dat is volgens hem de belangrijkste voorwaarde om resultaten krijgen: ,,Deze jongens hebben de kwaliteit om de wedstrijden te winnen. Aan de trainersstaf de taak om te zorgen dat de voorwaarden goed zijn.”

Sinds Advocaat vorige week de leiding overnam van de opgestapte Jaap Stam trainde de selectie vier keer. ,,We gaan vooruit, alles kan zeker nog beter, maar het ziet er op de training aardig uit, en dat zeg ik niet zo gauw,” aldus Advocaat.

Verdediger Eric Botteghin is morgen afwezig vanwege een blessure. Tapia speelt op de plaats van de geschorste Leroy Fer.

Feyenoord verloor twee weken geleden met 2-0 in Zwitserland en staat laatste in groep G. Bij een overwinning van de Rotterdammers komt de ploeg gelijk met Young Boys in de stand en houdt Feyenoord kans op Europese overwintering in eigen hand.

Steven Berghuis, sinds afgelopen weekend de aanvoerder van Feyenoord, hoopt dat het legioen donderdagavond het team een flinke duw in de rug geeft. ,,Als we nog wat willen in Europa, dan moeten we deze wedstrijd winnen. Ik verwacht niet dat de tegenstander heel anders zal spelen dan in de heenwedstrijd. We weten nu wat de zwaktes van Young Boys zijn. Daar zullen we van moeten profiteren. We hebben mensen in huis om het verschil te maken”, aldus Berghuis eerder vandaag.

Bekijk hier de beelden van de persconferentie.

Tapia voor Fer; Karsdorp zal starten

Renato Tapia vervangt morgenavond de geschorste Leroy Fer bij Feyenoord, in de Europa League-wedstrijd tegen Young Boys. Rechtsback Rick Karsdorp start volgens trainer Dick Advocaat eveneens. ,,Hij heeft wel last van zijn lies, maar hij kan spelen, zegt hij. Hij kan dus aan de bak’’, aldus Advocaat tijdens de persconferentie.

Eric Botteghin ontbreekt in de Rotterdamse wedstrijdselectie met hamstringklachten, net als de langdurig geblesseerde Sven van Beek. Advocaat: ,,We moeten winnen van Young Boys om te kunnen overwinteren. Maar nogmaals, we moeten het met beleid aanpakken. Dit Feyenoord moet vanuit een goede organisatie spelen. Alleen dan maken we echt kans om resultaten te boeken.’’    

Volledig scherm
Dick Advocaat tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen BSC Young Boys. © ANP