Volledig scherm
Neres viert de 1-1 tegen Juventus met Ziyech en Schöne. © BSR Agency

Ajax passeert bij succes tegen Juventus grens van 90 miljoen euro

Ajax kan de kassa in de Champions League nog luider laten rinkelen. Bij een goed resultaat tegen Juventus overschrijden de inkomsten in de koningsklasse van het Europese clubvoetbal de grens van 90 miljoen euro.

Ajax hield zo’n 65 miljoen euro over aan de groepsfase van de Champions League. Het bereiken van het hoofdtoernooi was al goed voor een slordige 45 miljoen euro. Dat bedrag is opgebouwd uit een startpremie, de plek van Ajax op de coëfficiëntenlijst, recettes voor thuiswedstrijden en televisiegelden.

Drie overwinningen in de groepsfase leverden de club 8,1 miljoen euro op. De drie gelijke spelen in de poule 2,7 miljoen euro. Een plaats in de achtste finales bracht 9,5 miljoen euro in de clubkas.

Ajax benaderde in de achtste finales tegen Real Madrid de grens van 80 miljoen euro, met dank aan een bonus van 10,5 miljoen euro voor een plek in de kwartfinale, een volle Johan Cruijff ArenA en de uitzege op de titelverdediger.

Ajax krijgt nog eens 12 miljoen euro als het voor het eerst sinds 22 jaar de halve finale van de Champions League bereikt. Het gelijkspel tegen Juventus (1-1) in een opnieuw uitverkocht stadion van vorige week was goed voor 900.000 euro.

Bekijk de persconferentie van Erik ten Hag aan de vooravond van Juventus - Ajax.

  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.