AZ hoopt voor return bij LASK op Antwerp-scenario

VideoAZ-trainer Arne Slot was na de wedstrijd tegen LASK Linz (1-1) niet tevreden. Hij zag zijn ploeg het moeilijk hebben tegen de Oostenrijkers. ,,Maar we wisten van tevoren dat dit geen makkelijke ploeg is om tegen te spelen.”

,,Dit is natuurlijk geen optimale uitgangspositie,” zo vertelde Slot na afloop van de thuiswedstrijd. ,,Je wint de eerste wedstrijd liever, en zeker als het om een thuiswedstrijd gaat. Met de manier waarop zij spelen weet je dat dit geen makkelijke ploeg is. De bal was constant in de lucht terwijl wij liever over de grond spelen.”

Toch ziet Slot voldoende uitgangspunten voor volgende week. ,,Op het moment dat wij iets nauwkeuriger kunnen zijn, heb ik ook gezien dat we Myron Boadu wel heel vaak in hele grote ruimtes tegen hun verdedigers kunnen krijgen. Dat zal voor volgende week een grote uitdaging worden.”

Volledig scherm
© ANP Sport

Zware klus

,,En zij zullen volgende week, mede door het fanatieke thuispubliek, nog fanatieker worden dan tijdens dit duel,” zo verwacht de trainer. ,,Er wacht ons nog een klus, maar met AZ de laatste zestien van Europa bereiken is altijd een zware klus. Ik heb het voor de wedstrijd tegen de jongens al gehad over de wedstrijden in de voorronde tegen Antwerp. Die hebben we ook verslagen in een knotsgek duel in de return met een laat doelpunt en rode kaarten.”

Volledig scherm
© AP

AZ kon in dat duel bouwen op een goede teamspirit. Diezelfde spirit zag Dani de Wit vandaag ook. ,,We bleven hopen en vechten op een goed resultaat. Dat het er allemaal niet zo sprankelend uitzag, snap ik dan ook wel weer.” 

Volgens doelman Marco Bizot moeten matige wedstrijden ook gewonnen worden. ,,Dan maakt het even niet uit hoe het eruit ziet.” 

De Wit vermoedt dat slechts een overwinning volgende week in Oostenrijk goed is voor de kwalificatie voor de achtste finales. ,,We zullen daar moeten voortborduren op de strijd die we vandaag hebben laten zien.”

AZ hoopt met het gelijkspel, de mindere fase na de bekeruitschakeling en enkele eredivisiezepers achter zich te hebben gelaten. ,,Het was alweer veel beter dan tegen Twente toen we niet goed speelden en terecht hebben verloren.”

Leeuwin blokt de bal net op tijd.
Volledig scherm
Leeuwin blokt de bal net op tijd. © ANP Sport
Volledig scherm
© BSR Agency
  1. De wedstrijd die nooit gespeeld had mogen worden: ‘Atalanta - Valencia was biologische bom’
    Video

    De wedstrijd die nooit gespeeld had mogen worden: ‘Atalanta - Valencia was biologi­sche bom’

    40.000 dolgelukkige supporters omarmden elkaar na een onvergetelijke avond voor Atalanta. Het is woensdagavond 19 februari en in San Siro, in het eerste duel van de achtste finale van de Champions League, staat er op het scorebord: Atalanta Bergamo - Valencia 4-1. Een maand later wijzen verschillende Italiaanse dokters naar die wedstrijd als een van de grootste triggers voor de chaos die momenteel in de regio Lombardije, en met name in Bergamo, heerst.