0
EINDE
1
  • Luke Shaw 12'

Barcelona wint met minimaal verschil op Old Trafford

VideoFC Barcelona heeft zonder groots te spelen goede zaken gedaan in de kwartfinale van de Champions League. Dankzij een eigen doelpunt van Luke Shaw won de Spaanse ploeg met 0-1 van Manchester United.

Volledig scherm
Luis Suarez juicht na de 0-1. © AP

Al vroeg in de wedstrijd kwam Barcelona op voorsprong. Sergio Busquets gaf de bal aan Lionel Messi, die in de zestien meter Suarez bij de tweede paal vond. Via het lichaam van Shaw kopte Suarez raak, maar scheidsrechter Rocchi keurde het doelpunt direct af. Lang duurde het niet voor de VAR zijn beslissing corrigeerde: het was wel degelijk een doelpunt.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Manchester United steeds beter in het spel. De beste kansen waren voor de Mancunians, maar toch was Barcelona het dichtst bij de tweede goal. Suarez legde af op Philippe Coutinho en die schoot recht op David de Gea. De tweede helft zat United er fel op en had Barcelona de grootste moeite om United van het scoren af te houden. Na twintig minuten veranderde het spelbeeld. Barcelona begon rond te tikken en was tot tweemaal toe (Suarez in het zijnet en Alba tegen De Gea) dicht bij de 0-2.

Uiteindelijk slaagde United er niet in om een schot op doel te lossen en speelde Barcelona de wedstrijd moeiteloos uit. Volgende week dinsdag wacht de return.

Volledig scherm
Voor Manchester United wacht volgende week dinsdag een zware opgave. © AP
Volledig scherm
Barcelona is hard op weg om voor het eerst in drie jaar niet uitgeschakeld te worden in de kwartfinale. © AFP