Volledig scherm
Fans van Antwerp tijdens het uitduel met Plzen © BELGA

Belgische fans niet welkom bij AZ - Antwerp in Enschede

Het duel tussen AZ en Antwerp FC in de voorronden van de Europa League wordt donderdag zonder uitsupporters gespeeld. Dat heeft burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede besloten na overleg met de politie, het Openbaar Ministerie en vertegenwoordigers van AZ, FC Twente en de KNVB.

,,Zoals iedereen weet kan AZ niet in eigen huis spelen vanwege problemen met het dak van het stadion. In Enschede weten we tot welke problemen dat kan leiden en daarom werken we graag mee aan een oplossing”, aldus Van Veldhuizen.

,,Op basis van de informatie die voorafgaand aan dit soort wedstrijden wordt verzameld, moesten we in de driehoek (het overleg tussen de politie, het openbaar ministerie en de burgemeester) tot de conclusie komen dat het handhaven van de openbare orde en veiligheid in de stad en rond het stadion onvoldoende gewaarborgd kan worden.”

AZ heeft contact gehad met de UEFA en de voetbalbond heeft ingestemd met deze oplossing. De wedstrijd van donderdag is alleen toegankelijk voor AZ-supporters die in het bezit zijn van een toegangskaart. Er zijn geen kaarten beschikbaar voor de vrije verkoop, meldt de gemeente Enschede.

AZ werkte de afgelopen twee wedstrijden af in het stadion van ADO Den Haag, maar daar werd in Europees verband van afgezien. De Haagse burgemeester Pauline Krikke vreesde voor een confrontatie tussen diverse supportersgroepen.

De aftrap is om 20.30 uur.

  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.