Volledig scherm
Steven Berghuis afgelopen weekend tegen VVV-Venlo. © ANP

Berghuis: als wij het laten zien, dan staat de Kuip vanzelf achter ons

Steven Berghuis hoopt dat het legioen morgenavond het team een flinke duw in de rug geeft in de in zijn ogen cruciale Europa League-thuiswedstrijd tegen het Zwitserse Young Boys.

,,Als we nog wat willen in Europa, dan moeten we deze wedstrijd winnen. Ik verwacht niet dat de tegenstander heel anders zal spelen dan in de heenwedstrijd. We speelden niet goed, maar we weten wat de zwaktes van Young Boys zijn”, aldus Berghuis, sinds afgelopen weekend de nieuwe aanvoerder. ,,Daar zullen we van moeten profiteren. We hebben mensen in huis om het verschil te maken.”

Feyenoord verloor in Zwitserland met 2-0, maar de aanvaller denkt dat een volle Kuip mede het verschil kan maken. ,,Als wij het op de mat laten zien, dan komt het stadion er vanzelf achter te staan. We zullen vanaf de eerste minuut ons moeten laten gelden aan het publiek.”

Berghuis hoopt op een overvolle Kuip. ,,Zeker omdat dit zo’n belangrijke wedstrijd is voor ons.”Bij een zege op Young Boys houdt Feyenoord de kansen op Europese overwintering in eigen hand.