Volledig scherm
Memphis Depay. © AP

Bespuugde Memphis in de clinch met Lyon-supporters: ‘Schandalig’

Olympique Lyon haalde in extremis de volgende ronde in de Champions League, maar de avond eindigde merkwaardig genoeg in mineur. Memphis, die een glansrol vervulde, kreeg het samen met zijn ploeggenoten op het veld aan de stok met de eigen supporters.

Na afloop van het duel met RB Leipzig (2-2), waarin Memphis voor de gelijkmaker tekende, sprong een Lyon-fan over de boarding met een hatelijk spandoek gericht aan verdediger Marcelo. De Braziliaan werd afgebeeld als ezel en geadviseerd te vertrekken. De oud-PSV’er is al langere tijd de kop van Jut bij de Lyon-aanhang. Memphis zag de afbeelding, sprintte naar de fan in kwestie en griste het spandoek uit diens handen. 

Memphis’ ploeggenoten snelden vervolgens naar de situatie toe die onoverzichtelijk werd met geduw en getrek tussen fans en spelers. Na afloop verklaarde de Oranje-international en tevens aanvoerder van Lyon zijn actie voor de camera van RMC Sport. ,,Ik ben heel erg boos, ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik bedoel: moeten wij de fans na afloop bedanken als ze nare dingen zeggen over onze families en kinderen? Wie doet er nou de moeite om een ezel op een spandoek te schilderen? Als je naar het stadion komt, dan moet je ons steunen. De clubleiding moet hiervoor verantwoordelijkheid nemen. We kwalificeren ons voor de volgende ronde in de Champions League en dan verlaat je het veld op deze manier? Hier is iets goed fout. De fans spuugden zelfs naar ons, dat heb ik nog nooit meegemaakt”, zei Depay tegen Franse media.

Get French Football News on Twitter

You can see that Memphis Depay merely tried to grab the fan's donkey banner & did not attack him. https://t.co/TXvoHNez2t

FC Afkicken on Twitter

Memphis versus de fan met het spandoek over Marcelo https://t.co/rzNnxXvB72

Get French Football News on Twitter

Marcelo's response was to make a rather unseemly gesture towards the donkey banner carrying fan. https://t.co/8PHCRHIVWA