Blind: Niet hetzelfde verwachten als vorig seizoen

VideoAjax opnieuw in de halve finale van de Champions League? Daley Blind temperde de verwachtingen resoluut na de verloren oefenwedstrijd tegen Panathinaikos: 1-2. 

Volledig scherm
Daley Blind. © BSR Agency

,,Tot enkele jaren geleden was het helemaal niet zo vanzelfsprekend dat je het hoofdtoernooi van de Champions League zou halen", zei Blind voor de camera van Ziggo Sport. 

In de derde voorronde van het miljardenbal treft Ajax het Griekse PAOK, de ongeslagen kampioen van Griekenland die 44 punten voorsprong had op de tegenstander van maandagavond. ,,Een heel pittige tegenstander.”

Ajax heeft goede herinneringen aan deze tegenstander. Twee keer eerder kwamen de Amsterdammers PAOK tegen in de derde voorronde en tweemaal werd de volgende ronde gehaald. 

Toch rekende Blind zich niet rijk. ,,We mogen niet hetzelfde verwachtingspatroon hebben als afgelopen seizoen”, zei de verdediger, die daarmee doelde op de halve finale van afgelopen seizoen. ,, We moeten ons eerst eens zien te kwalificeren.”

Ziyech en Onana

Hakim Ziyech en André Onana ontbraken bij het oefenduel met Panathinaikos, net als de internationals Nicolás Tagliafico, David Neres en Noussair Mazraoui. Maar zij sluiten wel al aan bij de groepstraining, eerder dan gepland. ,,Hakim en André hebben mij gebeld. Ze hebben er enorm zin in", zei Ten Hag bij Ziggo Sport. 

De spelmaker, die zich maandag al meldde op trainingscomplex de Toekomst. De doelman staat dinsdag weer voor het eerst op het veld, terwijl dat aanvankelijk eind van de week zou zijn. Of zij meespelen tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal is nog onduidelijk. 

Bekijk hieronder het interview met trainer Erik ten Hag: