Volledig scherm
PREMIUM
Ontzetting bij Ajax nadat zowel Joël Veltman als Daley Blind een tweede gele kaart krijgt. © BSR Agency

De film van zeven knotsgekke seconden

Chelsea-AjaxIn zeven seconden gebeurde bij Chelsea-Ajax dinsdag zo oneindig veel, dat je er – bij wijze van spreken – een boek over zou kunnen schrijven. AD-columnist Sjoerd Mossou keek met een vergrootglas terug op die zeven dolle tellen op Stamford Bridge.

Door Sjoerd Mossou

Het woord ‘knotsgek’ wordt, jammer genoeg, nog weinig gebruikt tegenwoordig. Mogelijk heeft dat iets te maken met het naderende voetbalpensioen van commentator Evert ten Napel, want ‘knotsgek’ is een typisch Evert ten Napel-woord. ,,Goeie genade!’’, zou Evert dinsdagavond hebben uitgeroepen. ,,Wat een knotsgekke wedstrijd!’’

  1. De Grote EK-gids: Oranje in poule C bij Oekraïne, deelnemers play-offs bekend

    De Grote EK-gids: Oranje in poule C bij Oekraïne, deelnemers play-offs bekend

    Nu het Nederlands elftal zich voor het eerst in zes jaar eens heeft geplaatst voor een eindtoernooi kan het grote aftellen beginnen. Maar hoe ziet het traject naar de openingswedstrijd van het EK, op 12 juni 2020 in Rome, er eigenlijk uit? Wanneer speelt Oranje? Welke landen zijn al zeker van Euro2020. Wie komen er in het voorjaar uit de play-offs? En wanneer is de loting eigenlijk? Veel vragen en álle antwoorden.