Volledig scherm
Virgil van Dijk, Clarence Seedorf en Georginio Wijnaldum. © BSR Agency

Deze negen Nederlanders wonnen de Champions League óók met een buitenlandse club

Slechts negen Nederlanders wonnen de Champions League met een buitenlandse club voordat Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum dat vanavond deden met Liverpool. Zij zijn nummer tien én elf in de lijst van Nederlanders die met de cup met de grote oren in handen stonden namens een niet-Nederlandse werkgever.

De Champions League was in 1993 de opvolger van de Europa Cup 1. Slechts een negental Nederlanders maakte sindsdien speelminuten in een Champions League-seizoen waarin het vervolgens de eindwinst pakte. Clarence Seedorf was in 1998 de eerste met Real Madrid. Hij herhaalde dat kunstje in 2003 en 2007 als speler van AC Milan. 

Jaap Stam en Jordi Cruijff volgden Seedorf in 1999 op met Manchester United. Daarna wonnen Giovanni van Bronckhorst en Mark van Bommel (in 2006 met Barcelona), Edwin van der Sar (2008 met Manchester United), Wesley Sneijder (2010 met Internazionale), Ibrahim Afellay (2011 met Barcelona) en Arjen Robben (2013 met Bayern München) ook nog met een buitenlandse club de Champions League. 

Volledig scherm
Virgil van Dijk. © AFP