Royston Drenthe als speler van Real Madrid.
Volledig scherm
Royston Drenthe als speler van Real Madrid. © Pro Shots

Drenthe: Ideaal moment om Real uit Champions League te knikkeren

Royston Drenthe droeg tussen 2007 en 2010 in totaal 46 keer het shirt van Real Madrid. De huidige speler van Sparta zag vanmiddag bij de loting voor de Champions League zijn oude club gekoppeld worden aan Ajax. ,,Dit is voor Ajax het ideale moment om Real uit de Champions League te knikkeren.”

Royston Drenthe
Volledig scherm
Royston Drenthe © foto: Carla Vos

Drenthe spreekt van een ‘interessante loting’. ,,Omdat ik kansen zie voor Ajax”, stelt de routinier, die in 2007 de overstap maakte van Feyenoord naar Real Madrid. ,,Ajax is in goeden doen, Real niet zo. Dit is voor Ajax het ideale moment om Real uit de Champions League te knikkeren.”

Drenthe zegt het zonder blikken of blozen. ,,Het is heel simpel”, stelt de eenvoudig international. ,,Ik ben een echte Rotterdammer, maar kan wel objectief naar andere clubs kijken. En die jongens van Ajax hebben hun zaakjes gewoon goed voor elkaar. Sterker: zij zijn de jongens die het voor ‘ons’ doen in Europa, zij laten het voor Nederland zien. Daar kun je alleen maar heel veel respect voor hebben. Als je tegen een grootmacht als Bayern München zestig procent balbezit hebt, zit je als ploeg gewoon voortreffelijk in elkaar. Er is een uitstekende mix van jong en oud in die selectie. Daarmee kunnen ze het Real Madrid serieus lastig gaan maken. En dan druk ik me nog zachtjes uit. Dit is voor Ajax het ideale moment om Real uit de Champions League te knikkeren.”

Zou Ajax, net als in 1995 voor de laatste keer, de Champions League zelfs kunnen winnen? ,,Ik ga niet roepen dat Ajax de Champions League wint”, stelt Drenthe resoluut. ,,Maar eerlijk? Ik geloof wel dat ze een kanshebber zijn, ja. Kijk, ik ben een jongen die kan genieten van fantastisch voetbal. Door welke club dat ook gespeeld wordt. En Ajax speelt gewoon fantastisch voetbal. Dan verdienen ze ook de credits. Ja toch?”

Of hij op 13 februari van het volgende jaar zelf op de tribune van de Johan Cruijff Arena zit om Ajax-Real Madrid te aanschouwen? ,,Nee, dat niet”, zegt Drenthe. ,,Ik ben er geen type voor om daar te gaan zitten. Ik kijk lekker voor de televisie.”