Volledig scherm
PREMIUM
Pep Guardiola (rechts). © AFP

Druk op City voor clash met Spurs: wie wordt de tegenstander van Ajax?

Champions LeagueManchester City tegen Tottenham Hotspur belooft een echte kraker te worden. Wie wordt de tegenstander van Ajax in de halve finale van de Champions League? Trainer Pep Guardiola van City neemt een bijzondere afslag in de voorbereiding.

Door Mikos Gouka

Journalisten keken elkaar verbaasd aan gisteren in de perszaal van Manchester City. Daar zat Pep ­Guardiola, de Spaanse trainer die volgens velen in zijn loopbaan als trainer het voetbal een positieve impuls heeft gegeven. De Catalaan die voor niemand bang leek met zijn doorgaans geweldig geprepareerde ploeg. Die bewees dat aanvallend voetbal nog altijd loont. Maar diezelfde Guardiola nam gisteren opeens een verbale afslag die helemaal niet bij hem past.

  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.