Volledig scherm
Denzel Dumfries. © BSR Agency

Dumfries: Een zwarte pagina voor PSV, alwéér

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries vond het moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen na de dramatische avond in Lissabon. PSV ging met 4-0 onderuit tegen Sporting Lissabon en omdat LASK Linz met 1-2 won van Rosenborg zijn de Eindhovenaren na vijf wedstrijden uitgeschakeld in de Europa League.

,,Als je ziet hoe de goals tot stand komen: twee ingooien, een corner en een penalty. Dat is niet best", startte Dumfries zijn analyse voor de camera van FOX Sports. Bij rust stond PSV al met 3-0 achter, maar via Mohamed Ihatteren kreeg de ploeg van coach Mark van Bommel wel meteen een grote kans op 3-1. Of PSV er nog écht in geloofde? ,,Zeker. We moesten als team onze rug rechten en ons hoofd niet laten hangen. Gelijk uit de kleedkamer kregen we ook grote kansen. De bal wilde er niet in, maar je zag dat we bereid waren om te knokken.”

Over de Europese uitschakeling: ,,Dit is een zwarte pagina, alwéér. Dit is verschrikkelijk zuur. We willen het tij keren en we doen er alles aan, maar je ziet dat het vandaag mis gaat bij de standaardsituaties. Het is van belang dat we nu bij elkaar blijven en elke week honderd procent blijven geven. We moeten gewoon door, maar dit is een bittere pil. Zondag staat Emmen weer voor de deur en dan moeten we weer op nul beginnen.”

Steven Bergwijn

Hoewel bij PSV men vol vreugde was dat Donyell Malen en Steven Bergwijn terug waren van hun blessures konden zij op Europees niveau het verschil ook niet maken. ,,Wij probeerden wel te voetballen, maar het lukte niet. Dit is ook gewoon een goede ploeg. We missen een stuk vertrouwen. Dat is de fase waar we nu in zitten. We hebben nog een lange weg te gaan", aldus Bergwijn, die ook gevraagd werd naar zijn kansen op EK-deelname voor Oranje nu hij geen wedstrijden op Europees niveau meer kan spelen. ,,Er zijn nog genoeg wedstrijden in de eredivisie.”

Poll

Moet PSV vertrouwen houden in Mark van Bommel?

  • Ja, hij kan het tij nog keren (17%)
  • Nee, PSV moet op zoek naar een andere coach (83%)
27748 stemmen