Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

Feyenoord bestraft en beboet Boëtius

Jean-Paul Boëtius mist morgen de Europa League-wedstrijd tegen Trencin. De Feyenoord-aanvaller wordt ook beboet voor zijn rode kaart tegen De Graafschap. 

Hij kreeg eerst geel voor een overtreding en applaudisseerde vervolgens cynisch richting scheidsrechter Pol van Boekel, wat hem direct op zijn tweede gele kaart kwam te staan.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst wilde vandaag tijdens een persconferentie niet te veel kwijt over de maatregel. ,,Ik wil er weinig over zeggen, maar het gaat een heel moeilijk verhaal worden voor Boëtius.''

Boëtius (24) werd op 24 juli tijdelijk uit de selectie gezet. De aanvaller weigerde na afloop van de oefenwedstrijd tegen Fenerbahçe (3-3) nog een training af te werken met de spelers die niet in actie kwamen of invielen. Na twee tegenvallende optredens van zijn concurrent Sam Larsson mocht Boëtius tegen De Graafschap weer eens starten. ,,Hij was onze beste man, daarom was dat moment met die twee gele kaarten ook zo jammer'', zegt aanvoerder Robin van Persie. ,,Zelf heb ik aan het begin van mijn carrière ook wel eens dingen gedaan waarvan ik nu denk: dat was niet slim, had dat nou gemoeten? Ik blijf Jean-Paul dus helpen. Mijn vertrouwen heeft hij, hij kan altijd bij mij terecht.''

Het contract van Boëtius loopt door tot medio 2020. Het zou zomaar kunnen dat Feyenoord hem gaat proberen te verkopen voor de transfermarkt op 31 augustus weer dicht gaat.

Volledig scherm
© pro shots

In de video hieronder vertelt Feyenoord-watcher Dennis van Bergen over de dramatische start van het voetbalseizoen: