Volledig scherm
© BSR Agency
1
EINDE
1
  • Levan Shengelia 52'
  • Eric Botteghin 57'

Feyenoord plaatst zich zonder problemen voor play-offs

Feyenoord heeft in Georgië gedaan wat het moest doen. In de hoofdstad werd Dinamo Tbilisi op 1-1 gehouden, wat samen met de 4-0 van een week eerder in de Kuip ruim voldoende was om de laatste voorronde voor de Europa League te bereiken. 

In het vrijwel lege Boris Pajtsjadzestadion kwam de thuisploeg in de tweede helft op voorsprong na slecht uitverdedigend werk van Kenneth Vermeer en Jan-Arie van der Heijden, maar dankzij Eric Botteghin kwamen de Rotterdammers alweer gauw langszij. Door een straf van de tuchtcommissie van de UEFA mochten er geen fans van Dinamo naar binnen. Feyenoord daarentegen werd gesteund door ongeveer 140 fans. Zij hadden al een ticket aangeschaft nog voordat de UEFA het vonnis uitsprak.

Feyenoord speelt in de play-offs volgende week in de Kuip tegen Hapoel Beer Sheva en een week later volgt de return in Israël. De ploeg van Nigel Hasselbaink rekende in eigen huis met 3-1 af met IFK Norköpping en dat was over twee wedstrijden genoeg voor plaatsing.

Berghuis pakt geel uit verveling

Steven Berghuis kreeg vlak voor rust een gele kaart. Hij trapte de bal lukraak weg nadat de scheidsrechter had gefloten. ,,Ik verveelde me een beetje. Dat kon je wel zien, dacht ik”, zei de aanvaller van Feyenoord bij FOX Sports.

Berghuis sprak van een heel saaie voetbalavond in Georgië. De wedstrijd was geen pretje, nee. Dit is niet waar je het als voetballer voor doet. Het was sfeerloos en een beetje sloom allemaal. De omstandigheden werkten tegen. Er zat geen publiek, wij stonden op een voorsprong van 4-0 en de tegenstander maakte amper aanstalten om een doelpunt te maken. Ze wilden er helemaal geen wedstrijd van maken en gunden ons de bal. Wij speelde echter in een heel laag tempo.”

Berghuis zag maar één pluspunt in Tbilisi. “We hebben onze plicht gedaan. We zijn door naar de play-offs in de Europa League. En nu wegwezen hier.”