Frankrijk slaat aanval IJsland af en koerst met Turkije af op het EK

VideoFrankrijk heeft een aanval van IJsland in Reykjavik afgeslagen. De wereldkampioen won door een benutte pingel van Olivier Giroud. Ook Turkije won, door een late goal van Cenk Tosun, van Albanië. Beiden landen koersen af op het EK.

Frankrijk staat in groep H in punten gelijk met Turkije dat door een laat doelpunt van Cenk Tosun met 1-0 won van Albanië. Beide landen hebben 18 punten. IJsland staat met nog drie duels te gaan op 12 punten en moet in de resterende duels winnen van Turkije en hopen op een nederlaag van de Turken tegen Frankrijk.

Frankrijk kreeg een strafschop nadat Griezmann werd geraakt. De Fransman ging echter pas een meter later theatraal neer en kreeg tot woede van de IJslanders een strafschop. Die schoot Giroud beheerst binnen. Frankrijk verzuimde vervolgens voor de 2-0 te zorgen.

Andorra won in dezelfde groep met 1-0 van Moldavië.

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
Olivier Giroud na zijn benutte pingel in Reykjavik. © AFP
  1. De Grote EK-gids: Oranje in poule C bij Oekraïne, deelnemers play-offs bekend

    De Grote EK-gids: Oranje in poule C bij Oekraïne, deelnemers play-offs bekend

    Nu het Nederlands elftal zich voor het eerst in zes jaar eens heeft geplaatst voor een eindtoernooi kan het grote aftellen beginnen. Maar hoe ziet het traject naar de openingswedstrijd van het EK, op 12 juni 2020 in Rome, er eigenlijk uit? Wanneer speelt Oranje? Welke landen zijn al zeker van Euro2020. Wie komen er in het voorjaar uit de play-offs? En wanneer is de loting eigenlijk? Veel vragen en álle antwoorden.