Ihattaren passeert Ronaldo als jongste doelpuntenmaker in Europa namens PSV

Mohamed Ihattaren mag zich na vanavond de jongste doelpuntenmaker ooit noemen namens PSV in een Europees hoofdtoernooi. Hij verbreekt het record van de Braziliaanse Ronaldo, die 17 jaar en 356 dagen oud was toen hij drie keer scoorde toen PSV met 5-4 verloor bij Bayer Leverkusen op 13 september 1994.

Ihattaren is nu 17 jaar en 303 dagen oud. De linkspoot uit Utrecht scoorde afgelopen zomer ook al twee keer in de voorronde van de Europa League, zowel in de thuis- als uitwedstrijd tegen het Cypriotische Apollon Limassol. Ihattaren was in de eerste vijf pouleduels in de Europa League al goed voor drie assists, maar heeft nu ook zijn eerste doelpunt in het hoofdtoernooi te pakken. 

OptaJohan on Twitter

17 - Mohamed Ihattaren is the youngest player to score for @PSV in a European main stage game (17 years, 303 days), surpassing @Ronaldo (17 years, 356 days v Bayer Leverkusen). Prodigy.

GracenoteNetherlands on Twitter

👶🏻 - Mohamed Ihattaren is de 2e speler die minimaal 3 Europese goals voor een Nederlandse club maakt voor zijn 18e verjaardag, na Ronaldo (3, ook PSV). #PSVROS

Volledig scherm
Mohamed Ihattaren viert zijn goal tegen Rosenborg. © ANP
Volledig scherm
© ANP