Volledig scherm
Giorgio Chiellini mist ook de return van Juventus tegen Ajax. © Getty Images

Juventus mist Mandzukic en opnieuw Chiellini tegen Ajax

Giorgio Chiellini en Mario Mandzukic missen morgenavond het tweede duel van Juventus met Ajax in de kwartfinale van de Champions League. De ervaren verdediger is nog onvoldoende hersteld van een kuitblessure die hij in de aanloop naar het onbesliste duel in Amsterdam (1-1) opliep. Mandzukic is op de training uitgevallen met een knieblessure.

,,Ik kan alleen heel fitte spelers gebruiken “, zei trainer Massimiliano Allegri van de koploper van Italië. ,,Ik heb mijn wissels hard nodig tegen Ajax en moet daar heel zuinig op zijn.” Allegri wil een uitzondering maken voor Douglas Costa. ,,Hij viel vorige week goed in tegen Ajax, maar heeft nog steeds last van een kuitblessure. Ik houd hem bij de groep omdat hij in twintig minuten een duel kan beslissen.”

Daniele Rugani zal Chiellini vervangen, net als vorige week in Amsterdam. Allegri zal Paulo Dybala of Moise Kean als vervanger voor Mandzukic aanwijzen. Emre Can keert na een blessure terug bij Juventus.

Allegri benadrukte dat Juventus niet van plan is om de 1-1 van vorige week alleen maar te verdedigen. ,,We willen net zo veel druk zetten als in onze vorige Europese thuiswedstrijd tegen Atllético Madrid”, doelde hij op een zege van 3-0. ,,Ajax speelde vorige week zo goed dat we wel moesten verdedigen. Dat hebben we goed gedaan. Als we nu ook wat beter gaan aanvallen, dan gaan wij door naar de halve finale.”

  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.