Knokpartij in Oekraïne: Feyenoordfans weer op vrije voeten

VideoDe politie in Oekraïne heeft in aanloop naar de Champions League-wedstrijd van Feyenoord tegen Sjachtar Donetsk veertig supporters van de Rotterdamse club meegenomen voor verhoor, na korte tijd mochten zij weer gaan. De fans waren gisteravond in de buurt van een vechtpartij in een bar in Charkov.

Naast de Feyenoordfans werden ook twaalf Oekraïners door de politie meegenomen, meldt het Oekraïense persbureau Interfax. De wedstrijd wordt vanavond gespeeld in Charkov, omdat het in het veel oostelijker gelegen Donetsk door de spanningen in de regio niet veilig genoeg is om te spelen. 

De Rotterdamse politie bevestigt dat in de avond voor de wedstrijd een Feyenoordfan zo zwaargewond raakte, dat hij naar het ziekenhuis moest. Hij zou met een fles zijn aangevallen. Supporters ter plekke stellen dat hij gestoken is.

Bij de knokpartij sneuvelde het interieur van het café. Ook de ramen werden ingeslagen, dit is ook te zien op wazige beelden van gisteravond. Volgens medewerker Irina van de bar 'Stena' waar het incident speelde, waren er in de zaak die avond meer Feyenoordfans aanwezig. Zij gedroegen zich volgens haar rustig. Volgens betrokkenen daar is het onduidelijk of er echt voetbalfans betrokken waren bij de knokpartij. Zo meldt Maxim Burenok uit Charkov dat het volgens hem niet waar is dat de fans gewelddadig waren. 

Feyenoord verloor vanavond de wedstrijd van Sjachtar Donetsk met 1-3. 

Wil jij ook als eerste op de hoogte zijn van breaking news in jóuw regio? Zet dan je pushnotificatie aan!

Volledig scherm
Agenten hebben gisteren meerdere mensen opgepakt na een vechtpartij bij een bar in Charkov. © Maxim Burenok
  1. ‘Een mooi duel tussen twee legendarische clubs’

    ‘Een mooi duel tussen twee legendari­sche clubs’

    Real Madrid begon in Abu Dhabi zijn voorbereiding op het WK-clubs, waarin de ploeg woensdag in de halve finale tegen het Japanse Kashima speelt, en leek niet echt bezig met de loting in de Champions League. Coach Solari gaf zijn persconferentie zo vroeg, dat nog niet bekend was dat Ajax de tegenstander zou zijn en hij niet naar zijn reactie daarop gevraagd kon worden. Tevreden zullen hij en zijn spelers wel zijn, omdat ze vooral de drie Engelse kluiven wilden mijden: Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.