Liedje van Chelsea-‘fans’ over Mohamed Salah zorgt voor ophef

Fans van de Engelse voetbalclub Chelsea FC hebben zich in de Tsjechische hoofdstad Praag discriminerend uitgelaten over Liverpool-aanvaller Mohamed Salah. In een café zongen de ‘fans’ dat de Egyptische buitenspeler ‘een bommengooier’ is. 

Op de melodie van het liedje September van Earth, Wind & Fire zingen de Chelsea-aanhangers ‘Salah is a bomber’. Reacties op sociale media naar aanleiding van dit liedje liegen er niet om. De organisatie Kick it Out, die al 25 jaar racisme in de stadions bestrijdt, spreekt op Twitter van een schande. ,,Wij willen niet dat zulke fans naar het voetbal komen. Chelsea moet deze mensen identificeren en straffen”, luidde het statement.

Andere Chelsea-fans die de video zagen, reageerden vol schaamte en namen het op voor Salah. ,,Dit is vreselijk. Deze ‘fans’ representeren niet de echte supporters van onze club.” Een ander voegde daaraan toe: ,,We zijn niet allemaal zo, maar iedere club heeft aanhangers die klootzakken zijn.” Veel fans identificeren zich niet met hen die het liedje zingen.

De ‘supporters’ van Chelsea zijn in de Tsjechische stad om hun club te steunen in de eerste kwartfinale van de Europa League bij Slavia Praag, de club van voormalig Excelsior-aanvaller Mick van Buren.

Volledig scherm
Mohamed Salah. © Getty Images