Michael Owen.
Volledig scherm
Michael Owen. © Action Images

Liverpool-icoon Owen: bespaar me deze 'Simeone-onzin'

Michael Owen heeft zijn teleurstelling over het verlies van Liverpool niet onder stoelen of banken gestoken. De inmiddels 40 jaar oude Owen begon zijn loopbaan in 1996 bij de Reds, die woensdagavond na verlenging door Atlético Madrid werden uitgeschakeld in de Champions League.

,,Bespaar me alstublieft de onvermijdelijke onzin over de masterclass van Simeone", zei Owen over de coach van Atlético. ,,Het is niet geniaal om elf topvoetballers achter de bal te zetten. Liverpool heeft ze weggespeeld."

Na 90 minuten was het 1-0 voor Liverpool, waardoor er verlengd moest worden. In de verlenging kwam Liverpool op 2-0, maar daarna scoorden de Spanjaarden nog drie keer. Owen verliet Liverpool in 2004. Hij won met de club in 2001 de UEFA Cup.

  1. De wedstrijd die nooit gespeeld had mogen worden: ‘Atalanta - Valencia was biologische bom’
    Video

    De wedstrijd die nooit gespeeld had mogen worden: ‘Atalanta - Valencia was biologi­sche bom’

    40.000 dolgelukkige supporters omarmden elkaar na een onvergetelijke avond voor Atalanta. Het is woensdagavond 19 februari en in San Siro, in het eerste duel van de achtste finale van de Champions League, staat er op het scorebord: Atalanta Bergamo - Valencia 4-1. Een maand later wijzen verschillende Italiaanse dokters naar die wedstrijd als een van de grootste triggers voor de chaos die momenteel in de regio Lombardije, en met name in Bergamo, heerst.