Messi en Suárez schitteren voor Barcelona, Lukaku en Martínez voor Inter

VideoDe aanvalsduo's van FC Barcelona en Internazionale maakten vanavond het verschil in poule F. FC Barcelona won in Camp Nou met 3-1 van Borussia Dortmund. Internazionale won in Tsjechië met 1-3 van Slavia Praag. 

FC Barcelona is nu zeker van een plek in de achtste finales met 11 punten vijf duels. Daarna volgen Internazionale (doelsaldo +2) en Borussia Dortmund (doelsaldo -1) met allebei 7 punten na vijf wedstrijden. Slavia Praag heeft pas 2 punten en zal als laatste eindigen in poule F. Op dinsdag 10 december staan Borussia Dortmund - Slavia Praag en Internazionale - FC Barcelona nog op het programma. 

Volledig scherm
Lionel Messi en Suárez © REUTERS

FC Barcelona kwam vanavond binnen 33 minuten op een 2-0 voorsprong in Camp Nou. Messi, die zijn 700ste wedstrijd speelde in de hoofdmacht van FC Barcelona, was in de 29ste minuut de aangever bij de 1-0 van Luis Suárez. De Uruguayaanse spits was vier minuten later de aangever bij de 2-0 van Messi.  Suárez maakte nu zijn laatste vijftien goals in de Champions League allemaal in Camp Nou. Suárez staat nu op 23 goals in de Champions League namens FC Barcelona, waarmee hij Rivaldo (22 goals) passeerde. Suárez heeft nu alleen Messi (113 goals in Champions League) nog voor zich. 

Messi heeft nu tegen 34 verschillende clubs gescoord in de Champions League. In dat opzicht passeerde hij Cristiano Ronaldo weer. De 34-jarige sterspeler van Juventus staat op 127 doelpunten in de Champions League, waarin hij all-time topscorer is. Messi gaf in de 67ste minuut ook nog de assist bij de 3-0 van Antoine Griezmann. Tien minuten later tekende Jadon Sancho nog voor de 3-1 namens Borussia Dortmund, maar daar bleef het bij. 

Lukaku en Martínez trefzeker in Praag

Ook Internazionale had zege vanavond te danken aan de trefzeker aanvallers. Lautaro Martínez maakte in de 19de minuut de 0-1 op aangeven van Romelu Lukaku. De Belgische spits dacht in de 35ste minuut de 250ste goal uit zijn loopbaan te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Een pijnlijke beslissing voor Lukaku, want twee minuten later kwam Slavia Praag via een rake strafschop van Tomas Soucek meteen op gelijke hoogte: 1-1. Het duurde vervolgens tot de 81ste minuut tot Lukaku alsnog zijn 250ste doelpunt maakte, na een uitglijder in de defensie van Slavia Praag. Hij ging vervolgens ook nog de keeper voorbij en schoot eenvoudig binnen. Op aangeven van Lukaku maakte Martínez er in de 88ste minuut ook nog 1-3 van. 

Volledig scherm
Romelu Lukaku op weg naar de 1-2 tegen Slavia Praag. © REUTERS