Volledig scherm
© Getty Images

Mourinho: Juventus speelde niet fysiek genoeg tegen Ajax

José Mourinho vindt dat Juventus niet de juiste tactiek heeft gehanteerd tegen Ajax. De werkloze trainer zei tegen RT Sport dat Juve de Amsterdammers in de kaart speelde met de spelopvatting.

Twee jaar geleden, op 24 mei 2017, won Mourinho met Manchester United ten koste van Ajax de Europa League. Het werd 2-0 voor de Engelsen en Ajax wist niet te imponeren. “Wij gaven ze de wedstrijd die ze niet wilden hebben. Ajax klaagde over de lange ballen”, zei de 56-jarige Mourinho. “Ze klaagden over de fysieke strijd met Marouane Fellaini, omdat ze dat niet aankonden.”

In Turijn slaagde Juventus er niet in om Ajax de wil op te leggen. Vooral in de tweede helft domineerden de bezoekers. “Als je tegen Ajax speelt op de manier waarop zij willen spelen, dan loop je het risico dat ze beter zijn dan jij”, aldus de Portugese coach.

“Als ze de finale bereiken, dan denk ik dat Barcelona en Liverpool Ajax kunnen verslaan op eigen kracht. Maar als de kwaliteit er niet is, moet je naar tactiek kijken en ze geven wat ze niet willen. “