Ongeloof bij Turkse media over opmars Nederlands voetbal: ‘Ajax is bijna perfecte ploeg’

Turkse media zagen dat Besiktas geen schijn van kans had tegen Ajax in de tweede groepswedstrijd van de Champions League. Er wordt vol lof geschreven over Ajax, maar toch zit één moment de Turken dwars: de afgekeurde goal van Kenan Karaman na een schouderduw aan het adres van Jurriën Timber.

14 reacties

 • annemie Caelen - kerkhoffs

  10 maanden geleden
  Als ze zo spelen tegen B Dortmund dan kunnen ze het vergeten ,
 • Jan HENDRICKS

  10 maanden geleden
  Ajax leidt spelers zelf op en/of koopt spelers die in hun voetbal filosofie passen. De grootmachten kopen wat bij Ajax goed speelt, weinig of minder rekening houdend met hoe ze bij hun zelf zullen functioneren. Voorbeelden zijn oa Dennis bij Inter, Hakim bij Chelsea en Donny bij ManU. Helaas levert het Ajax geen Europese titel op, wel een positief banksaldo. Kunnen niet veel toppers zeggen.
 • Fred Oosterhuis

  10 maanden geleden
  Of er nu wel of niet geblesseerde spelers waren aan de kant van de Turken had niets aan de Stan veranderd. Ajax speelde kat en muis en zou zo nodig gas geven. De grootste tegenstander is Ajax zelf. Onderschatting en gemakzuchtigheid liggen op de loer. We zijn een klein land en het is prachtig dat een Nederlandse club iets presteert in Europa, al was maar de tweede ronde . Koester dit resultaat in het heden en droom van de toekomst.
 • R. v.d. Vlakte

  10 maanden geleden
  Typisch dat die media niets schrijven over de 12 geblesseerden van Besiktas, waaronder zo'n 8 basisspelers. Er speelden nu 3 linksbacks, waarvan er maar 1 op zijn eigen positie speelde en er kwam een jeugdspeler in die voor het eerst professionele minuten maakte. Doet niets af aan de verdiende overwinning van Ajax, maar het zet de wedstrijd wel in een ander perspectief en dan is die 2-0 achteraf nog maar een mager resultaat met al die gemiste kansen. Cambuur gaf met die 9-0 meer tegengas.
 • gert meijboom

  10 maanden geleden
  De man achter al deze successen is Marc Overmars. heldere visie, gezond verstand, all you need.