Promes en Ziyech zorgen voor vijf identieke goals in een maand

VideoZe maken vanavond weer het verschil voor Ajax: Hakim Ziyech en Quincy Promes. De 0-2 was er een zoals het creatieve duo van Ajax in november al voor vijf doelpunten zorgde. 

Hakim Ziyech staat dit seizoen al op 18 assists en 7 goals in 23 wedstrijden. Promes staat op nu 14 goals en 4 assists in zijn eerste 20 wedstrijden voor Ajax. Ondanks deze indrukwekkende cijfers duurde het tot 1 november voordat Ziyech zijn eerste assist gaf op Promes. 

Vrijdag 1 november: PEC Zwolle - Ajax (2-4)

Dat gebeurde op vrijdag 1 november in de uitwedstrijd bij PEC Zwolle. Op aangeven van Ziyech maakte Promes toen de 0-2 in de elfde minuut. 

Dinsdag 5 november: Chelsea - Ajax (4-4)

Vier dagen later begon Ajax ook subliem aan de uitwedstrijd bij Chelsea. Promes kopte in de twintigste minuut bij de tweede paal de 1-2 binnen na een prachtige voorzet van Ziyech. Ajax kwam tien minuten na rust zelfs op een 1-4 voorsprong op Stamford Bridge, maar na rode kaarten voor Blind en Veltman werd het nog 4-4 in Londen. 

Zaterdag 23 november: Ajax - Heracles Almelo (4-1)

Afgelopen zaterdag rekende Ajax in de Johan Cruijff Arena overtuigend af met Heracles Almelo. Promes scoorde twee keer op aangeven van Ziyech: de 1-0 in de 26ste minuut en de 3-0 in de 60ste minuut. 

Woensdag 27 november: Lille - Ajax (0-2)

Lille zal de beelden van Ajax de afgelopen weken ongetwijfeld hebben bekeken, maar toch sloeg Ajax in de 59ste minuut opnieuw via bekend recept toe: Promes sloeg bij de tweede paal toe, na opnieuw een indraaiende voorzet van het linkerbeen van Ziyech. 

Volledig scherm
Quincy Promes en Hakim Ziyech. © Pim Ras Fotografie