Volledig scherm
© BSR Agency

PSV loot Basel in tweede voorronde Champions League

PSV treft op 23 of 24 juli FC Basel in de tweede voorronde van de Champions League. Dat heeft de loting vandaag in Nyon uitgewezen. Een week later volgt de return in Zwitserland.

Als PSV deze ronde doorkomt dan speelt het komend seizoen op z'n minst in de groepsfase van de Europa League. Bij uitschakeling door Basel moet PSV in de derde voorronde van de Europa League aantreden. FC Basel eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Zwitserse competitie, met 20 punten achterstand op kampioen Young Boys. Ricky van Wolfswinkel maakte in 32 competitiewedstrijden 13 doelpunten voor Basel.

Vorig jaar was Basel ook al de tegenstander van een Nederlandse ploeg. Toen werd Vitesse uitgeschakeld. De Zwitserse club won beide wedstrijden met 1-0. Van Wolfswinkel scoorde toen in Arnhem.

Mocht PSV doorgaan naar de derde voorronde dan zijn Linz, Club Brugge, Krasnodar en Basaksehir de mogelijke tegenstanders.

Landskampioen Ajax komt op 6 of 7 augustus voor het eerst in actie in de derde voorronde. De loting daarvan is op 22 juli.

Na de derde voorronde volgt nog een play-offronde. Daar wordt op 5 augustus voor geloot. Op 20 en 21 augustus zijn de eerste duels.

  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.