Real Madrid pakt punt tegen Club Brugge na rode kaart voor Vormer

VideoReal Madrid is in de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League ontsnapt aan opnieuw een nederlaag. In Estadio Santiago Bernabéu stond Club Brugge tot een minuut of vijf voor tijd op voorsprong. Met een man meer, na rood voor Ruud Vormer, kwamen de Spanjaarden in de slotfase alsnog op gelijke hoogte: 2-2.

Halverwege leidde ‘Club’ met 2-0. Beide doelpunten kwamen op naam van de Nigeriaan Dennis. Meteen na de hervatting maakte Sergio Ramos koppend de ‘aansluitingstreffer’. De aanvoerder speelde zijn 120e wedstrijd in de Champions League.

Daarna stapelden de tegenslagen voor de Belgen zich snel op. Eerst kreeg de Nederlandse captain Vormer zijn tweede gele kaart, amper een minuut later zorgde de Braziliaan Casemiro na voorbereidend werk van de Duitser Toni Kroos voor de 2-2.

Beide treffers van Club Brugge hadden iets curieus. Bij de eerste nam Dennis de bal met rechts aan, om er vervolgens per toeval met links tegenaan te lopen. Aangezien doelman Thibaut Courtois, een Belg, al op de grond lag rolde de bal in het doel. Bij nummer twee raakte Dennis op weg naar Courtois uit balans en viel bijna, maar slaagde er toch nog in fraai in te schieten.

In de rust bleef Courtois met een vermoedelijke schouderblessure achter in de kleedkamer. Real had het eerste duel kansloos verloren van Paris Saint-Germain. Club Brugge was begonnen met een gelijkspel tegen Galatasaray.

Volledig scherm
Casemiro juicht na de 2-2. © AP
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© AFP