Volledig scherm
Cristiano Ronaldo tijdens het duel met zijn oude club Manchester United. © Getty Images

Ronaldo: United verdiende zege op geen enkele manier

Cristiano Ronaldo had geen goed woord over voor zijn oude club Manchester United, dat woensdag door twee late goals alsnog met 2-1 won van Juventus in de Champions League.

,,Wij domineerden de wedstrijd en hadden de meeste kansen. We hadden het natuurlijk moeten afmaken. Manchester United verdiende op geen enkele manier de overwinning. Het was niet eens geluk, want geluk dwing je af. Het was een cadeautje’', vond de Portugese sterspeler.

Ronaldo verruilde deze zomer Real Madrid voor Juventus. Hij maakte tegen United het enige doelpunt voor de ‘Oude Dame’, een juweeltje. De Portugees nam de bal uit een lange voorzet in één keer op zijn slof en schoot onberispelijk raak. ,,Ik besefte pas dat het een fantastisch doelpunt was nadat ik het in de herhaling had gezien. Heel blij met die goal, maar zwaar teleurgesteld in het resultaat omdat we de wedstrijd makkelijk met drie of vier doelpunten verschil hadden kunnen winnen.’’

  1. ‘Een mooi duel tussen twee legendarische clubs’

    ‘Een mooi duel tussen twee legendari­sche clubs’

    Real Madrid begon in Abu Dhabi zijn voorbereiding op het WK-clubs, waarin de ploeg woensdag in de halve finale tegen het Japanse Kashima speelt, en leek niet echt bezig met de loting in de Champions League. Coach Solari gaf zijn persconferentie zo vroeg, dat nog niet bekend was dat Ajax de tegenstander zou zijn en hij niet naar zijn reactie daarop gevraagd kon worden. Tevreden zullen hij en zijn spelers wel zijn, omdat ze vooral de drie Engelse kluiven wilden mijden: Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.