Volledig scherm
Mohamed Salah. © AFP

Salah in illuster rijtje met bliksemsnelle goal in Champions League-finale

Mohamed Salah komt met zijn openingsgoal in de Champions League-finale tussen Tottenham Hotspur en Liverpool in de top drie van snelste doelpuntenmakers in de eindstrijd van het miljardenbal. De Liverpool-aanvaller is tevens de vijfde Afrikaanse speler die doel treft in de Champions League-finale.

Alleen Paolo Maldini en Enrique Mateos maakten nóg sneller een goal in een finale van de Champions League/Europa Cup 1 dan Salah vanavond deed. Maldini deed dat in 2005 al na 51 seconden namens AC Milan tegen Liverpool, Mateos deed dat in 1959 na één minuut namens Real Madrid tegen Stade Reims. Salah volgt nu op plek drie met zijn benutte penalty na 1 minuut en 48 seconden. Daarmee is de Egyptenaar wel de maker van de snelste penalty ooit.

Salah voegt zich bovendien in een illuster rijtje van Afrikaanse spelers die trefzeker waren in de eindstrijd van de Champions League/Europa Cup 1. Rabah Madjer (1987 namens FC Porto tegen Bayern München), Samuel Eto’o (2006 en 2009 namens Barcelona tegen Arsenal en Manchester United), Didier Drogba (2012 namens Chelsea tegen Bayern München) en ploeggenoot Sadio Mané (vorig jaar namens Liverpool tegen Real Madrid) gingen hem voor.

  1. De Grote EK-gids: Oranje in poule C bij Oekraïne, deelnemers play-offs bekend

    De Grote EK-gids: Oranje in poule C bij Oekraïne, deelnemers play-offs bekend

    Nu het Nederlands elftal zich voor het eerst in zes jaar eens heeft geplaatst voor een eindtoernooi kan het grote aftellen beginnen. Maar hoe ziet het traject naar de openingswedstrijd van het EK, op 12 juni 2020 in Rome, er eigenlijk uit? Wanneer speelt Oranje? Welke landen zijn al zeker van Euro2020. Wie komen er in het voorjaar uit de play-offs? En wanneer is de loting eigenlijk? Veel vragen en álle antwoorden.