Volledig scherm
Sergio Ramos. © EPA

Sergio Ramos 'leert' van elleboog: ‘Het was niet mijn bedoeling’

Sergio Ramos heeft zich gisteravond weer eens van zijn slechtste kant laten zien. De aanvoerder van Real Madrid bezorgde Milan Havel een gebroken neus in de ontmoeting met Viktoria Pilsen in de Champions League. Ramos plantte bij een duel zijn elleboog in het gezicht van de Tsjech, die met een heftig bloedende neus op het veld bleef liggen.

Havel kon aanvankelijk wel verder, maar liet zich enkele minuten voor rust bij een achterstand van 3-0 toch wisselen. Real Madrid boekte in Pilsen een afgetekende zege (5-0). ,,Een overwinning om op verder te bouwen en ook om van te leren’', schreef Ramos op Twitter. ,,In het voetbal leer je altijd dingen en ik had vandaag niet zo een duel moeten aangaan. Milan, het was niet mijn bedoeling om je te blesseren. Hopelijk herstel je snel.’' Scheidsrechter Deniz Aytekin had de elleboog van Ramos niet gezien, waardoor de Madrileen er zonder kaart van af kwam.

De 32-jarige Spanjaard heeft door de jaren heen een stevige reputatie opgebouwd. Niet alleen vanwege de enorme hoeveelheid prijzen die Ramos al heeft veroverd met Real Madrid en de nationale ploeg van Spanje, maar ook door zijn overtredingen en vele gele en rode kaarten. 

Volledig scherm
© AFP