Arsenal werd door Olympiakos uitgeschakeld in de Europa League.
Volledig scherm
Arsenal werd door Olympiakos uitgeschakeld in de Europa League. © BSR Agency

Spelers Arsenal in quarantaine, duel met Manchester City uitgesteld

Enkele spelers en stafleden van Arsenal zitten tot vrijdag in quarantaine voor mogelijke besmetting met het coronavirus door Olympiakos Piraeus-eigenaar Evangelos Marinakis. Als gevolg hiervan heeft de Premier League het inhaalduel met Manchester City van vanavond in het Etihad Stadium afgelast. De kans op infectie wordt echter zo klein geacht, dat het competitieduel met Brighton & Hove Albion van zaterdag vooralsnog wél doorgaat.

Door Geert Langendorff

Marinakis woonde op 27 februari in het Emirates Stadium de return van de ontmoeting tussen Arsenal en Olympiakos in de zestiende finale van de Europa League bij. De Griekse club won het tweeluik na verlengingen. Marinakis zat die avond op de eretribune van het stadion in Noord-Londen in de buurt van enkele stafleden van Arsenal. Direct na afloop ontmoette hij een paar niet nader geïdentificeerde voetballers van The Gunners.

Gisteravond maakte Marinakis het nieuws van zijn besmetting wereldkundig. Uit voorzorg besloot Arsenal de mensen met wie hij in aanraking kwam met terugwerkende kracht te isoleren. De voorgeschreven veertien dagen zitten er vrijdagochtend op. Bij Olympiakos vertoont niemand klachten. Geen van de testen onder spelers, coaches en directieleden kwam positief terug.

Het voorval roept veel vragen op. Marinakis is namelijk ook eigenaar van Nottingham Forest. Afgelopen vrijdag zat hij op de tribune van de City Ground bij het verloren duel met Millwall (3-0). Bestuursleden met wie hij in contact kwam, zitten nu in quarantaine. Arsenal trof na zijn komst achtereenvolgens Portsmouth en West Ham United. Geen van de wedstrijden van de betrokken clubs zijn geschrapt.

Olympiakos speelt morgenavond in Griekenland tegen Wolverhampton Wanderers achter gesloten deuren. De Engelse ploeg heeft de UEFA verzocht het duel in de achtste finale van de Europa League uit te stellen, maar kreeg nul op het rekest. Ex-voetballer Gary Lineker vreest dat het gevaar voor het Engelse voetbal niet is geweken. ,,Ik krijg langzaam het gevoel dat het einde van het seizoen nabij is”, twitterde hij.

Evangelos Marinakis.
Volledig scherm
Evangelos Marinakis. © REUTERS