Volledig scherm
Dusan Tadic viert zijn benutte penalty met Hakim Ziyech. © BSR Agency

Tadic: Geholpen door UEFA? Voorronden als halvefinalist zijn pas een schande

VideoMet de aanvoerdersband om zijn bovenarm nam Dusan Tadic zijn verantwoordelijkheid in het hectische thuisduel van Ajax met PAOK (3-2). De Serviër miste bij een achterstand van 1-0 een penalty, maar nam opnieuw zijn verantwoordelijkheid en benutte de twee strafschoppen daarna wel. 

Volledig scherm
Dusan Tadic benut zijn tweede penalty, de 3-1. © ANP

Tadic voelt zich heerlijk als hij zijn hart in zijn keel voelt kloppen, zo vertelde hij vlak na de return in de derde voorronde van de Champions League terwijl even verderop de gemoederen bij de teleurgestelde Grieken hoop opliepen. Spelers waren woest op de arbitrage, die in hun ogen de thuisploeg aan een zege had geholpen. Ze kregen gelijk van de meegereisde media. De Ajax-captain moest vooral lachen om de woede van de Grieken. ,,Ik mag die eerste strafschop niet missen, maar als er een videoscheidsrechter was geweest, had ik opnieuw mogen aanleggen. Die doelman verliet veel te snel de doellijn."

De Serviër twijfelde geen moment toen de scheidsrechter negen minuten na zijn gemiste strafschop opnieuw naar de stip wees. ,,Ik ben een van de oudere spelers en moet mijn verantwoordelijkheid nemen. Natuurlijk is het dan even spannend. Maar risico's horen bij het voetbal. Dat maakt het mooi en spannend. Ik stond ook onder druk toen ik in de slotfase bij een voorsprong van 2-1 opnieuw een strafschop mocht nemen. Maar toen dat goed afliep, was het wel zo goed als gedaan."

Bekijk hieronder het interview met Dusan Tadic na de wedstrijd:

Boze pers

Volledig scherm
Diego Biseswar viert een van zijn treffers. © Getty Images

,,Het moet beter bij ons", analyseerde Tadic, terwijl zijn trainer Erik ten Hag zich bij Griekse journalisten moest verantwoorden voor de beslissingen van de Britse scheidsrechter Craig Pawson. ,,Als u tegen Real of Juventus speelt, krijgt u nooit drie strafschoppen" kreeg Ten Hag te horen van het journaille. ,,Wij hebben vijftien discutabele beslissingen van de arbiter geteld.” Ook Diego Biseswar van PAOK, die beide Griekse treffers maakte, trok de derde penalty van Ajax in twijfel. ,,Ik weet het niet hoor. Ik denk dat normaal gesproken geen enkele scheidsrechter hiervoor zou fluiten", zei hij tegenover Ziggo Sport. 

De captain van Ajax zag dat anders en wilde niet al te veel woorden vuil maken aan de rol van de arbiter. ,,Een overtreding binnen de zestien meter is een strafschop.” De Serviër vond ook zeker niet dat zijn ploeg was geholpen door de UEFA. ,,Wij moeten als halvefinalist voorronden spelen. Dat is pas een schande", mopperde hij. ,,In de voorronden kan van alles gebeuren, kijk maar naar FC Porto dat nu uitgeschakeld wordt", zei Tadic, voordat hij hoorde dat APOEL Nicosia de laatste tegenstander wordt in de voorronden.

,,Bij APOEL spelen drie Servische spelers die ik ken. Verder weet ik niet veel van die ploeg. Wij moeten vooral beter verdedigen als onze tegenstanders willen counteren. Dat moet nog beter. Maar dat komt goed. Ajax hoort ieder jaar in de Champions League. Wij gaan daar voor zorgen."

Bekijk hieronder de samenvatting van Ajax - PAOK:

Bekijk hieronder het interview met Ajax-trainer Erik ten Hag:

Bekijk hieronder het interview met Diego Biseswar van PAOK: