Volledig scherm
Erik ten Hag. © ANP

Ten Hag: Ajax niet favoriet tegen Spurs

Volgens trainer Erik ten Hag begint zijn Ajax niet als favoriet aan het tweeluik met Tottenham Hotspur in de halve finales van de Champions League. ,,Dat lijkt me niet”, zei hij. ,,Zeker niet als je naar de financiële verhoudingen kijkt.”

Ten Hag liet doorschemeren dat hij niet ongelukkig is met de afloop van de dubbele ontmoeting tussen de Spurs en Manchester City in de kwartfinale van Champions League. ,,Ik denk dat er wel een krachtsverschil tussen die ploegen is”, stelde hij. ,,Aan de ene kant was het leuk geweest om Guardiola weer te zien”, zei hij over de trainer van City, die hij leerde kennen bij Bayern München. ,,Maar City heeft heel veel kwaliteit.”

,,Wij waren tegen Real Madrid en Juventus ook niet favoriet”, zei Ten Hag. ,,Maar ik heb voor die duels ook gezegd dat we die ploegen kunnen verslaan als we een heel goede dag hebben. Dan zal met de Spurs nu als tegenstander niet anders zijn.”

  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.