Volledig scherm
© AP

Ten Hag wil meer en beter met Ajax: ‘Tevredenheid leidt tot luiheid’

Ajax-trainer Erik ten Hag is trots op zijn elftal, maar nog lang niet verzadigd. Ook nu de Amsterdammers tegen Tottenham Hotspur spelen in de halve finale van de Champions League, blijft het doel hetzelfde. ,,We willen meer en beter. Want tevredenheid leidt tot luiheid.”

Ten Hag blikte vanavond (net als middenvelder Donny van de Beek) in Londen vooruit op de clash met Spurs van morgenavond. Eerder op de dag noemde Tottenham-trainer Mauricio Pochettino de Amsterdammers nog de favoriet. ,,Dat zijn van die clichématige vaststellingen", zo oordeelde Ten Hag.

Hij wilde dus niet meegaan in het spelletje van de Argentijn. ,,Daar ga ik geen energie aan verspillen, waarom zou ik? Daar kan ik niet veel mee. De waarheid ligt op het veld. Wij moeten zelfbewust optreden, maar niet naïef zijn. Als wij ons eigen spel spelen, dan maken we een goede kans.”

De trainer kent de krachten van de tegenstander. ,,Ze wisselen tussen systemen, maar hun principes blijven hetzelfde. We weten wat we kunnen verwachten, daar moeten we op inspelen. Ze hebben verschillende gedaantes, daar moeten wij op anticiperen. Dat kan mijn ploeg heel aardig.”

Ondanks de goede prestaties is Ten Hag nog niet  verzadigd. ,,Dit willen we volhouden. Niemand had aan het begin van het seizoen verwacht dat we hier zouden staan. De manier waaróp we dat hebben gepresteerd, is fantastisch om mee te maken. Maar het motto van deze ploeg is: we hebben iets bereikt, maar we willen meer en beter. Want tevredenheid leidt tot luiheid.”

Ook ging Ten Hag in op de staat van zijn selectie. ,,We zijn superfit en gretig, dat blijkt de laatste wedstrijden wel. Noussair Mazraoui heeft twee dagen met de groep meegetraind, dat ziet er heel goed uit. We hebben nu weer een blok van vijf wedstrijden, vijf finales. Het is een prettige wetenschap dat we daarvoor een fitte selectie hebben.”

Ten Hag sprak ook over de verhoudingen tussen Ajax en Tottenham Hotspur: