Volledig scherm
Cristiano Ronaldo wordt na zijn rode kaart getroost door Valencia-coach Marcelino Garcia Toral. © EPA

UEFA behandelt rood Ronaldo volgende week

VideoCristiano Ronaldo krijgt volgende week donderdag te horen of hij meer dan één wedstrijd wordt geschorst voor de rode kaart die hij gisteren kreeg in de uitwedstrijd tegen Valencia in de Champions League. 

De aanvaller van Juventus werd na een half uur spelen door de Duitse scheidsrechter Felix Brych weggestuurd omdat hij een overtreding zou hebben gemaakt op Jeison Murillo. Uit televisiebeelden werd niet duidelijk wat Ronaldo precies verkeerd deed, al trok hij heel even aan het haar van Murillo. Ronaldo vond dat de verdediger te makkelijk ging liggen.

Volledig scherm
Cristiano Ronaldo begrijpt niets van de rode kaart. © AFP

De directe rode kaart betekent automatisch dat Ronaldo het eerstkomende groepsduel met Young Boys uit Zwitserland op 2 oktober mist. Als de UEFA de Portugees een langere schorsing oplegt, mist hij ook de confrontatie met zijn oude werkgever Manchester United op 23 oktober.

Het was gisteren voor het eerst dat Ronaldo in de Champions League een rode kaart kreeg.

  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.