Volledig scherm
De Kazan Arena was tijdens het WK decor van een aantal duels. © BELGA

UEFA schorst Roebin Kazan

Roebin Kazan mag Europa niet in. De financiële controlecommissie van de Europese bond UEFA heeft de De Russische voetbalclub voor één seizoen uitgesloten van Europees voetbal.

Als de Russen zich volgend jaar of het seizoen daarna kwalificeren voor de Champions League of Europa League, mogen ze niet meedoen.

Roebin Kazan krijgt die straf omdat het niet heeft voldaan aan de regels van Financial Fair Play. Die schrijven voor dat clubs gedurende een bepaalde periode niet meer geld mogen uitgeven dan dat er binnenkomt. De Russische club kan in beroep gaan bij het internationaal sporttribunaal CAS.

Roebin Kazan staat op dit moment in de Russische competitie op de vijfde plaats, een positie die aan het einde van het seizoen een ticket oplevert voor de Europa League. Vorig seizoen eindigde de landskampioen van 2008 en 2009 als tiende.

  1. ‘Een mooi duel tussen twee legendarische clubs’

    ‘Een mooi duel tussen twee legendari­sche clubs’

    Real Madrid begon in Abu Dhabi zijn voorbereiding op het WK-clubs, waarin de ploeg woensdag in de halve finale tegen het Japanse Kashima speelt, en leek niet echt bezig met de loting in de Champions League. Coach Solari gaf zijn persconferentie zo vroeg, dat nog niet bekend was dat Ajax de tegenstander zou zijn en hij niet naar zijn reactie daarop gevraagd kon worden. Tevreden zullen hij en zijn spelers wel zijn, omdat ze vooral de drie Engelse kluiven wilden mijden: Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.