Volledig scherm
Fans van Feyenoord steken vuurwerk af in Bern, op 24 oktober tijdens het duel met Young Boys. © REUTERS

UEFA straft Feyenoord na wangedrag supporters

Geen fans naar PortoFeyenoord mag in het komende uitduel in de Europa League, op 12 december in en tegen Porto,  geen supporters meenemen. De Rotterdamse club is door de Europese voetbalbond UEFA gestraft voor het wangedrag van fans tijdens de uitwedstrijd in Bern tegen Young Boys. 

De fans van Feyenoord staken vuurwerk af, veroorzaakten wanordelijkheden en gooiden voorwerpen, zo meldt de UEFA. Ook kreeg de club een boete van 55.000 euro. Feyenoord kan nog in beroep. De Rotterdammers melden op hun website dat ze eerst meer informatie willen inwinnen bij de UEFA. Afhankelijk daarvan beslist Feyenoord of de club in beroep gaat.

Voorafgaand aan het duel bij Porto spelen de Rotterdammers in de Europa League nog thuis tegen Rangers. In de groep leiden Young Boys en Rangers met 7 punten en staan Feyenoord en Porto op 4. 

Onlangs mocht ook Ajax in de wedstrijd in de Champions League tegen Chelsea geen fans meenemen.

  1. Zirkzee maakt debuut bij winnend Bayern, PSG haalt uit tegen 'Gala’
    Video

    Zirkzee maakt debuut bij winnend Bayern, PSG haalt uit tegen 'Gala’

    De belangrijkste beslissingen waren al gevallen in groep A en groep B van de Champions League, maar toch waren er nog een aantal interessante wedstrijden in deze groepen. De kraker tussen Bayern München en Tottenham Hotspur (beide al geplaatst voor laatste zestien) eindigde in 3-1, Paris Saint-Germain won overtuigend van Galatasaray (5-0) en Real Madrid pakte drie punten op bezoek bij het Club Brugge van Ruud Vormer: 3-1.