Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

'UEFA wil finales Champions League en Europa League eind juni spelen'

De UEFA wil de finale van de Champions League uitstellen naar 27 juni. Dat melden bronnen dichtbij het overleg van de Europese federatie met 55 aangesloten bonden en vertegenwoordigers van clubs en competities. De Europa Leaguefinale zou op 24 juni gespeeld moeten worden

De finale van de Champions League was eigenlijk uitgeschreven voor 30 mei, in het Atatürk-stadion van Istanbul. De UEFA vreest dat de eindstrijd in gevaar komt vanwege het coronavrius dat nagenoeg het hele Europese voetbal heeft stilgelegd.

Door het EK naar de zomer van 2021 te verplaatsen, maakt de UEFA plaats op de speelkalender. Volgens de Noorse en Zweedse voetbalbond staat al vast dat de Europese eindronde met een jaar wordt uitgesteld. De UEFA heeft dat nog niet gemeld. Ook een woordvoerder van de KNVB kon nog niet bevestigen of het EK is uitgesteld. Het lijkt volgens de Nederlandse bond wel die kant op te gaan.

Vast staat wel dat de Europese voetbalbond heeft voorgesteld het EK met een jaar uit te stellen, zodat de nationale en Europese competities zo snel als mogelijk kunnen worden uitgespeeld.

  1. De wedstrijd die nooit gespeeld had mogen worden: ‘Atalanta - Valencia was biologische bom’
    Video

    De wedstrijd die nooit gespeeld had mogen worden: ‘Atalanta - Valencia was biologi­sche bom’

    40.000 dolgelukkige supporters omarmden elkaar na een onvergetelijke avond voor Atalanta. Het is woensdagavond 19 februari en in San Siro, in het eerste duel van de achtste finale van de Champions League, staat er op het scorebord: Atalanta Bergamo - Valencia 4-1. Een maand later wijzen verschillende Italiaanse dokters naar die wedstrijd als een van de grootste triggers voor de chaos die momenteel in de regio Lombardije, en met name in Bergamo, heerst.