Virgil van Dijk.
Volledig scherm
Virgil van Dijk. © Action Images via Reuters

Van Dijk: CL laten lopen voor titelrace? Natuurlijk niet

Virgil van Dijk wil vanavond met Liverpool vol gas geven tegen Napoli. De aanvoerder van Oranje wil op Anfield laten zien dat de Reds in mei niet voor niets in de finale stonden. ,,Het wordt tijd dat we weer laten zien dat we erbij horen.”

In Liverpool zouden er duizenden fans niet rouwig om zijn als de Reds vanavond kopje onder gaan tegen Napoli. Een voorjaar zónder Champions League, zo is de gedachte, zou de kans op de eerste Engelse titel sinds 1990 - Liverpool won zelfs nog nooit de in 1992 gestarte Premier League - aanzienlijk vergroten. 

Virgil van Dijk.
Volledig scherm
Virgil van Dijk. © EPA

Koploper Liverpool, dat vanavond moet winnen van de Italianen om te overwinteren in het miljardenbal, lijkt dit seizoen met Manchester City te strijden om het kampioenschap. Van Dijk vindt de gedachte om de Champions League te laten lopen ten faveure van de titelrace in eigen land ‘belachelijk’.

,,Als we het vanavond niet redden, spelen we straks alsnog in de Europa League. Maar daar denk ik helemaal niet aan. Ik ga niet eens antwoorden op vragen of we de wedstrijd tegen Napoli niet beter kunnen laten lopen. We willen de wereld laten zien dat we thuishoren in de Champions League. Fans die iets anders denken, zijn geen fans van Liverpool.”

Liverpool heeft in groep C zes punten, tegenstander Napoli heeft drie punten meer. Omdat de uitwedstrijd met 1-0 verloren ging, moet Liverpool met twee goals verschil óf 1-0 winnen. Bij een 1-0-zege is het onderling met de Italianen gelijk en heeft Liverpool een beter doelsaldo. ,,We hebben er vertrouwen in dat ons dat gaat lukken”, zei Van Dijk. ,,Als we doen wat we het hele seizoen al doen, moet het goed komen. We hebben veel aanvallende kwaliteiten en kunnen als team ook goed verdedigen.”