Volledig scherm
De spelers van PSG en Rode Ster voor het duel in Parijs. © Getty Images

Vermoedens van matchfixing bij CL-duel PSG - Rode Ster

De UEFA heeft de Franse autoriteiten erop gewezen dat er mogelijk sprake is van matchfixing in de Champions League-partij tussen PSG en Rode Ster Belgrado. Dat meldt het Franse L’Équipe.

PSG reageert fel
Paris Saint-Germain heeft in een stevig statement op de website afstand genomen van de affaire rond het duel met Rode Ster. ,,De club verwerpt categorisch elke directe of indirecte betrokkenheid met betrekking tot deze vermoedens.''

Een Servisch bestuurslid zou bijna vijf miljoen euro hebben ingezet op een nederlaag met minstens vijf doelpunten verschil van zijn eigen team. Het werd in Parijs 6-1. De Franse justitie meldt dat het onderzoek er komt. Meer informatie wordt niet gegeven.

Paris Saint-Germain haalde op 3 oktober op de tweede speeldag van de Champions League-groepsfase flink uit. Met drie doelpunten stal Neymar de show in het Parc des Princes. 

Volledig scherm
Neymar rent tijdens het duel met Rode Ster Belgrado weg van onder anderen Goran Causic (links). © Getty Images

Volgens L'Équipe zou de UEFA enkele dagen vóór de wedstrijd zijn getipt door een nog onbekende bron, die bij de Europese voetbalunie echter alle alarmbellen deed rinkelen. De persoon wordt binnen de UEFA als 'zeer geloofwaardig' beschouwd, zo meldt de Franse sportkrant. De nog anonieme persoon meldde dat een bestuurslid van Rode Ster Belgrado vijf miljoen euro ging inzetten op een nederlaag met vijf treffers verschil. UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin zou vervolgens hoogstpersoonlijk de Franse justitie hebben ingeschakeld, die inmiddels een onderzoek is begonnen.

De leiding van Rode Ster neemt afstand van het verhaal in L'Equipe en hoopt dat het onderzoek snel begint. ,,De beschuldigingen kunnen onze club grote reputatieschade bezorgen. Daarom roept Rode Ster de UEFA en de autoriteiten in Frankrijk en Servië op om de twijfels weg te nemen en de waarheid te achterhalen'', zegt een woordvoerder tegen lokale media.

Paris Saint-Germain reageerde verrast op het nieuws en zegt mogelijk stappen te nemen tegen mensen die de club in diskrediet proberen te brengen. ,,We hebben hier met de grootste verbazing kennis van genomen. We verwerpen elke directe en indirecte betrokkenheid bij dit verhaal'', staat in een verklaring op de clubsite. ,,We zullen alle medewerking verlenen aan de onderzoekers. We accepteren geen enkele reputatieschade aan de club of onze mensen. We behouden ons het recht voor stappen te nemen tegen mensen die dat toch doen. Paris Saint-Germain staat voor integriteit.''