Vilhena met Krasnodar hard onderuit bij Olympiakos

VideoKrasnodar verraste in de vorige voorronde nog FC Porto. Vanavond had de Russische club van Tonny Vilhena het moeilijker tegen Olympiakos. De Griekse club won thuis de eerste wedstrijd in de CL-playoffs met 4-0. 

Invaller Lazar Randelovic was de grote plaaggeest voor Krasnodar. De Serviër kwam een kwartier voor tijd het veld in en maakte drie minuten na zijn entree de 2-0. Vier minuten voor tijd sloeg Randelovic opnieuw toe. Daniel Podence maakte het vlak voor tijd nog erger voor de Russen door met een wippertje doelman Matvey Safonov te verschalken. Miguel Ángel Guerrero had Olympiakos al in de eerste helft op voorsprong gezet. 

Vilhena, die deze zomer Feyenoord verruilde voor de Zuid-Russische club, speelde de hele wedstrijd. Dat gold niet voor de ‘voetbal-Nederlanders’ Marcus Berg en Younes Namli. Na hun wissels ging het echter niet veel beter met Krasnodar, dat nu al veroordeeld lijkt tot de groepsfase van de Europa League. Of  de club van trainer  Sergey Matveev moet in de return, volgende week dinsdag in Rusland, voor een stunt zorgen. 

Volledig scherm
© AP

Makkelie

Onder leiding van de Nederlandse arbiter Danny Makkelie speelde Young Boys op eigen veld in Bern gelijk tegen Rode Ster: 2-2. Dinamo Zagreb versloeg Rosenborg in Kroatië met 2-0.

Video Makkelie: Geen hands